Siemka mam problem .. a mianowicie miałem przyciemnione z przodu szyby folią i jak robiłem elektryczna szyby to chciałem wymienić folie i jeszcze raz przycimnić ale nie chce mi się folia szyby 3mać przyciemniłem szybe ładnie wyschła i wogóle a jak chciałem założyć szybe to folia mi się odkleiła tak jak by się wogóle nie trzymała i co teraz mam zrobić ? bo chce mieć dalej przyciemnine szyby a nie mam jak
a ja coś słyszałem żę jak odklei się poprzednią folit to jakiś klej zostaje na szybie. i przez to nie da się przyciemnić próbowałem 2 innych foli i nic
madoniek napisał(a):a ja coś słyszałem żę jak odklei się poprzednią folit to jakiś klej zostaje na szybie.
madoniek, bo to jest prawda, Jak miales jakas dobra folie to klej pozostał, cienka warstwa kleju jej nie widac... wez sprawdz palcem na sucho czy nie robia sie taki boby mocno przyciskaj
Dobry płyn do mycia szyb, jak nie pomoże to benzyna ekstrakcyjna, a jak i ona nie pomorze to jakiś środek do czyszczenia na alkoholu. A jak nic z powyższych nie pomorze to poszukaj acetonu, najszybciej w jakichś składach budowlanych, to draństwo weźmie wszystko
a ja mam takie pytanie odnosnie oklejenia folia tej malej trójkatnej szybki w tylnich dzwiach.Jest na to jakis patent by ładnie dolegała ,da sie ta szybke jakos latwo wyjac bo z opuszczanymi to wiadomo sciagnac boczki z dzwi i jazda ale jak to zrobic na tej małej?
Dzis sie meczyłem z nia i nic folia na brzegach zaczela sie odklejac.
aha i jaka folie kupic jakiej firmy zeby po czasie nie wyblakła lub co gorsza zaczela sie odklejac.