Przyciemnienie szyb

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Przyciemnienie szyb

Postprzez Pajdus » 6 cze 2011, o 18:53

Na co najlepiej położyć folię słyszałem wersje woda płyn do szyb ludwik ?? i kwestia od zewnątrz czy wewnątrz mam zamiar w piątek przyciemnić 5 szyb ale nie wiem na co położyć . w necie są filmiki i kładą na zewnątrz folie a w sklepie mówili że od wewnątrz proszę o opinię
Pajdus
Pajdus
Badacz tematu

Przyciemnienie szyb

Postprzez Ryjek » 6 cze 2011, o 23:26

od wewnatrz na pewno
Ryjek
Badacz tematu

Re: Przyciemnienie szyb

Postprzez K@mil » 7 cze 2011, o 14:25

Pajdus napisał(a):Na co najlepiej położyć folię słyszałem wersje woda płyn do szyb ludwik ?? i kwestia od zewnątrz czy wewnątrz mam zamiar w piątek przyciemnić 5 szyb ale nie wiem na co położyć . w necie są filmiki i kładą na zewnątrz folie a w sklepie mówili że od wewnątrz proszę o opinię

Folia od wewnatrz inne opcji nie ma.
Moze byc woda i troszke Ludwika
Jak zrobisz to pierwszy raz to cierpliwość Ci sie przyda ;p
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Pajdus » 7 cze 2011, o 14:29

poległem :( wchodzi mi powietrze na szczęście tylko 10 zł ma ktoś namiar kto to robi w okolicach poznania
Pajdus
Pajdus
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 7 cze 2011, o 14:34

Pajdus napisał(a):poległem :( wchodzi mi powietrze na szczęście tylko 10 zł ma ktoś namiar kto to robi w okolicach poznania

bo te folie z allegro nadają sie do....
Zrób sobie ładnie tylną szybę, zobaczysz dopiero jak polegniesz.
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Pajdus » 7 cze 2011, o 14:38

kupiłem w sklepie ale za to mam PLASTIK i skalpel w bogdanowie koleś bierze 200 a w Przeźmierowie 250
Pajdus
Pajdus
Badacz tematu

Postprzez K@mil » 7 cze 2011, o 14:41

Pajdus napisał(a):kupiłem w sklepie ale za to mam PLASTIK i skalpel

hehe do kazdej foli z allegro tez to jest.
200 zl to nie dużo jak zrobi ładnie
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Pajdus » 7 cze 2011, o 14:53

teraz dzwoniłem i koleś daje gwarancje od 2 do 7 lat na odklejanie wybarwianie i łuszczenie

[ Dodano: 2011-06-07, 15:01 ]
Najmniej 150 poznań taniej nie będzie
Pajdus
Pajdus
Badacz tematu

Postprzez Nelson » 7 cze 2011, o 20:56

hmm ja sam przyciemniłem i folia z allegro i jest git :super: od wewnątrz przykładasz folie na wodę z ludwikiem i docinasz folie na wymiar następnie full wody z ludwiczkiem i naklejasz od wewnątrz woda pod folia , bierzesz "ten" plastik do wygładzania folii na niego ręcznik papierowy zawijasz ( zeby rys nie zrobić na folii) , i od góry na dol ściągasz wodę i wraz z nia powietrze , na samym dole trzeba cierpliwości i sprytu bo podchodzi powietrze ale wystarczy ściągnac wodę przytrzymać "plastikiem z ręcznikiem " i grzac suszarka i będzie dobrze :hyhy: ale jeżeli chodzi o tylna szybe , fakt jest taki ze z jednego paska nie zrobisz docinasz folie albo w paski wzdłuż podgrzewania szyby albo na pol ja dzielisz pierw jeden kawałek pózniej drugi tak samo jak wyżej napisałem i będzie dobrze , :ok: ważne żeby duuuzooo wody z płynem lać pod folie jeżeli tylna szyba jest wypukla mocno to robisz tak jak w tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=KOQSSA92 ... re=related czyli formujesz folie na szybę i możesz z jednego kawałka robić ale lepiej bez takich cyrków poprostu folie na dwie części i tez zrobisz :hyhy: ja zaoszczędzilem wolę samemu robić :hyhy: i efekt jest :super: pozdrowionka

[ Dodano: 2011-06-07, 20:56 ]
hmm ja sam przyciemniłem i folia z allegro i jest git :super: od wewnątrz przykładasz folie na wodę z ludwikiem i docinasz folie na wymiar następnie full wody z ludwiczkiem i naklejasz od wewnątrz woda pod folia , bierzesz "ten" plastik do wygładzania folii na niego ręcznik papierowy zawijasz ( zeby rys nie zrobić na folii) , i od góry na dol ściągasz wodę i wraz z nia powietrze , na samym dole trzeba cierpliwości i sprytu bo podchodzi powietrze ale wystarczy ściągnac wodę przytrzymać "plastikiem z ręcznikiem " i grzac suszarka i będzie dobrze :hyhy: ale jeżeli chodzi o tylna szybe , fakt jest taki ze z jednego paska nie zrobisz docinasz folie albo w paski wzdłuż podgrzewania szyby albo na pol ja dzielisz pierw jeden kawałek pózniej drugi tak samo jak wyżej napisałem i będzie dobrze , :ok: ważne żeby duuuzooo wody z płynem lać pod folie jeżeli tylna szyba jest wypukla mocno to robisz tak jak w tym filmiku http://www.youtube.com/watch?v=KOQSSA92 ... re=related czyli formujesz folie na szybę i możesz z jednego kawałka robić ale lepiej bez takich cyrków poprostu folie na dwie części i tez zrobisz :hyhy: ja zaoszczędzilem wolę samemu robić :hyhy: i efekt jest :super: pozdrowionka

[ Dodano: 2011-06-07, 20:58 ]
POMYŁKA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!hmm ja sam przyciemniłem i folia z allegro i jest git :super: od ZEWNATRZ!!!! przykładasz folie na wodę
Gofer......:D
Nelson
Czytacz

- - -

Powrót do Stylizacja