Witajcie Koledzy Przymierzam się do zakupu lamp przednich ringów Angel Eyes. Szukałem w internecie, jak również na forum troszkę informacji na ten temat, ale niektóre były dla mnie zbyt " magiczne" dlatego piszę ten temat mając nadzieję, że pomożecie mi i wytłumaczycie, że tak powiem ", jak krowie na rowie" Już nie raz na tym forum uzyskałem ratunek, choćby ostatnio jak montowałem Lexusy, więc i teraz mam nadzieję na " proste" wytłumaczenie paru spraw. Do rzeczy : http://allegro.pl/lampy-przod-vw-golf-3 ... 74592.html Załóżmy, że kupuje te lampy. Przystępując do montażu sugeruje się tym, że autor aukcji napisał, że lampy sa na oryginalne mocowania, czyli poprostu :
1. Odpinam kostki lamp oryginalnych
2.Wykręcam stare ori lampy ( Znalazłem poradę jak jedynie co mnie martwi to zardzewiałe wręcz BARDZO zardzewiałe śruby. Boję się aby jej nie złamać ani urwać)
3. Wkręcam ringi w miejsce starych lamp ( oczywiście z żarówkami h7, a nie h4 )
4. Podłączam kostki do nowych reflektorów i "jaram się" nowymi Angelkami
Tak na proste myślenie zapytam, ile mniej więcej czasu na to potrzebuje i czy cała operacja jest dosyć skomplikowana ?
Czy nie będzie problemu że np jak zmienię światła na drogowe to mijania zgasną ?
Czy ten jak napisał autor aukcji "bezproblemowy montaż" wygląda tak jak opisałem czy tez potrzebna jest bardziej zgłębiona wiedza do tego ewentualnie jakieś przejściówki przekaźniki itp. itd.. ?
Wracając do zardzewiałych śrub może macie jakieś sposoby, bo WD40 okazało się za słabe przy małych śrubkach od oświetlenia tablicy rejestracyjnej, a co dopiero przy lampach..., gdy tam zajrzałem przeraziłem się, bo prawie tych śrub nie widać spod rdzy...
Bardzo dziękuje Wam za kazda pomoc i odpowiedź pozdrawiam Edwin