Moderator: Moderator
frezo1221 napisał(a):2,5 i razem z lakierem ze tylko jedna warstwa
mkkay napisał(a):z tego co piszesz to wnioskuję że nie masz pojęcia o lakierowaniu,więc lepiej sam sie za to nie bierz bo wtopisz kasę, czas,a na końcu stwierdzisz ze będziesz stawiał dwa bloki dalej,
a poza tym nie tylko farba ale i inne materiały są potrzebne, papiery ścierne, taśmy klejące, folie do oklejania, przemywacze szmatki antystatyczne i jeszcze trochę
nie każdy podkład się nadaje pod dany lakier, lakiery różnych firm mają różny stosunek :lakier-utwardzacz-rozpuszczalnik, 3/1 4/1 a nawet 5/1
sprayem to można sobie pomalować jakiś plastik a nie elementy karoserii
a pistoletem trzeba niestety umieć sie posługiwać bo inaczej narobisz frędzli czyli pozlewasz lakier
frezo1221 napisał(a):pokaż mi w którym zdaniu napisałem ZE JA CHCE MALOWAĆ SAM SAMOCHÓD?? czy według Ciebie zdanie "chce pomalować samochód" oznacza tylko że właściciel chce go malować sam?
frezo1221 napisał(a):pytanie było proste i zwięzłe jaka farbę kupic gotową, mieszać samemu z rozcieńczalnikiem i ile tego a ewentualnie spray
frezo1221 napisał(a):nie wiem po jaka choinkę mi wiedza co z czym mieszać gdybym chciał to wiedzieć zapytał bym o to,a nie pytałem
frezo1221 napisał(a):bynajmniej
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości