Witam.
Do zeszłego roku, goflina posiadała reflektory ori, w tym wypadku na H4. Całość świeciła, tyle. Szału nie było, na krótkich niestety reflektor nie radził sobie najlepiej, droga byłą dobrze oświetlona na odległość ok 10 metrów max. Używałem żarówek H4 renomowanych firm jak Tungsram, Philips, Bosch.
Od zeszłego roku używam reflektorów Sonar z soczewką i długimi na lustrze bez soczewki. Poprawa jest widoczna i to bardzo. Wielu narzeka na sonary, ale niewielu wie, że nie kupuje Sonara tylko Yunan, które faktycznie są kiepskie. Sonar jak ja kupowałem, ma wybite nazwy Sonar na kloszu oraz na samej lampie. Lampy sa pakowane 2 pudełka z wyściółką z pianki, pudełka oznaczone logiem Sonar, pianka też z logiem Sonar. Dwa pudełka z Sonarami są włożone do jednego pudła, czarnego, z logiem Sonar. W pudle oprócz reflektorów miałem instrukcję użytkowania, homologację na papierze, przestrogę przed montowaniem HID i sporo ulotek Sonara
Jako że czas zmienia upodobania, chciałem się dowiedzieć i posłuchać waszych opinii o reflektorach. Zastanawiam się nad innymi reflektorami, np InPro z podwójnym ringiem, bez soczewki lub podobne, ważne aby były dostępne w wersji czarnej.
Ogólnie zachęcam do dyskusji nad właściwościami świetlnymi na ŻARÓWKACH nie xenonie.