proszę bardzo. postawmy obok siebie dwa auta gti i takiego tam Gl. różnice wymienić można na palcach jednej ręki, od świateł na końcówce wydechu kończąc. Mówiąc słabsze a mocniejsze miałem właśnie na myśli np. gl a gti. A co mówiąc przekładając z mocnych do słabych? A no setki jeździ 1.4 1.6 golfów które mają dodatki które znajdziemy w seryjnych mocnych golfach, progi, ta mała lotka na szybie tylnej, przyciemnione kierunki i ecetera. Nawet felgi, gti ma piękne a gl... stalówki. Montowanie elementów które są jak by wizytówką że ten golf ma potencjał (gti) montowane są przez ludzi do zwykłych gl ( wiejski tuning).
Każdy wiejski wyjadać do swojego małego 1.4 chce założyć dodatki czy elementy które pochodzą lub mają swoje pochodzenie od np. wersji gt licząc że zwiększy się współczynnik mocy i lansu.
Dla mnie osobiście pakowanie emblematów gti czy vr6 do 1.4 litrowego golfa jest żałosne,
Pozor napisał(a):dokładka GTI jest ładna i nie ma nic wspólnego z mocą samochodu to samo co lotka na bagażniku to tylko bajer dający zarys sportowy
przynajmniej jeden kolega zrozumiał przekaz. świat sory za wyrażenie ale "żyga" golfami "usportowionymi" a raczej "wioskowymi".
Jeżeli ktoś np. tak jak ja posiada 1.6 to pakowanie do takiego auta emblematów czy hokeji czy lotek czy czegokolwiek z elementów jakie znajdziemy w wer. Gt jest po prostu żałosne, bo myśli że w ten sposób każdy będzie myślał że wozi się mocną bryką. Jak powiedziałem, jest tego pełno że ilość takich aut nie mierzy się w sztukach lecz w tysiącach. Jeśli zamontował bym teraz hokej od gti i jeszcze może nakładki progów i inne elementy wyjęte z rozbitego gt to był bym nie lepszy od komicznych wiejskich wyjadaczy. I to nie mój post jest śmieszny tylko ludzie którzy robią takie "przeszczepy" myśląc że to sprawi że będą postrzegani jako posiadacze mocnych aut.
oczywiście co innego z ludźmi którzy robią to w przemyślany sposób i nadają autu charakteru- Ci są pasjonatami.
ps. śmiejecie się bo powiedziałem dodatki z mocnych do słabych... znajdzie mi golfa który opuszczając fabrykę ma wszystko dedykowane wersji gt, wraz z hamulcami, zawieszeniem i z zderzakami ale niech pod maską siedzi 1.4 no cwaniaki.. powodzenia
http://www.golf3.pl/topics6/roznice-pomiedzy-wersja-gt-a-glcl-vt1113.htm
proszę bardzo, link prosto z tego fora, niech ktoś mi teraz powie że gl opuszczało fabrykę na alusach bbs. dziękuje to wszystko:)
ktoś wcześniej wspomniał o hokeju z toledo...
oceńcie sami:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/Seat_Toledo_front_20080328.jpg