mam zapytanie. czy robiac smoked front w lampach H4 i malujac wnetrze lamp tam gdzie sie odbija swiatlo nie pogorsze zdolnosci oswietleniowej tych lamp?moze ktos juz to robil na tych lampach?prosze o pomoc
Ostatnio edytowano 1 lut 2009, o 11:22 przez ptaszek87, łącznie edytowano 1 raz
po pierwsze to niemożesz malować odblasków a jedynie krawędzie. Pomalowanie odblasków sprawi że wogóle niebędziesz miał świateł ,a pozatym jest chyba niezgodne z przepisami ... Więc malujesz tylko krawędzie , nie tykasz odblasku.
Wszystko ładnie i pięknie, ale mam pytanie czy robił to ktoś w zwykłych lampach, standartowych ?
( jak by ktoś zapomniał jak wygląda normalna lampa w Golfie hehe Chciałbym sam zrobić coś takiego u siebie, bardzo mi się podobają takie lampy. Pozdrawiam.
@K@mil, dzięki, szkoda że nie ma zdjęć jak to wygląda, albo ja nie mam siły przeglądać stu tysięcy postów
Znajdę troszkę czasu to przejrzę.
Kamil ( wnioskuję po nicku, jak się mylę to sorry ) dzięki jeszcze raz < beer >
Ponieważ musiałem wymienić rozbity klosz w jednej lampie pomyślałem że przy okazji przyciemnię sobie lampki.
Na razie zrobiłem to z tą naprawianą lampą.
Świeci ona zdecydowanie gorzej niż ta nie przyciemniona.
Malowałem zgodnie z fotoporadą - tzn obramowanie, dół lampy (dno) i mocowanie żarówki od strony zewnętznej.
Czy to normalne??
nie mam fotek może jutro zrobię. ja to robiłem trochę chałupniczo - lakierem do paznokci.. więc nie musiałem oklejać odbłyśnika bo nakładałem czarny lakier pędzelkiem.
[ Dodano: 2009-02-09, 20:39 ] fotki robione dzisiaj
[ Dodano: 2009-02-09, 20:42 ]
[ Dodano: 2009-02-09, 22:36 ] Bardzo proszę o info.