Procent kable od ringów beda takie cienkie kolory z tego co pamietam czarny i czerwony
od soczewki i drugiej żarówki wychodzą czarne kable które , przed samą kostką łączą się w jeden.
dodatkowo do kostki wychodzą:
od postojówki - biały
od żarówki z soczewką - niebieski
od drugiej zarówki - czerwony
i najlepeij sprawdzic miernikiem napiecie idace na postojówki.
to juz masz wyprowadzaona kostke .
a jak podepniesz pod zasilanie to jak swieca ringi,jako postój czy nie?
bo najlepeij to jakbys sciagnał te gumowe osłonki z zarówek i wtedy masz dostep do kabli ,którymi mozesz smiało sobie zmieniac konfiguracje swiecenia,zarowno ringow soczewki i długich swiatel.
lampy dopiero będą we wtorek. ale chce wiedzieć co i jak i sprawnie podłączyć. chce ringi jako postoje i na krótkick. Przy długich mogą się wyłączać tak jak mam teraz ori
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
wiesz jesli jest juz kosta to mozliwe ze juzwszystko jest poprawnie podpiete, ja w swoich miałem wszystkie kable luzem bez zadnej kostki .Jak bedzeisz miał lampy podlacz i sprawdz i wtedy tak ja napisałem wyzej sciagasz gumowe oslony i kablami od ringow sobie regulujesz jak i kiedy maja swiecic czy na postoju ,,czy razem z soczewka czy z dlugimi.
A jak wygląda sprawa podłączenia ringów?? Już jest to w kostce czy trzeba kabel od postojów ciąć??
PS. Dobra widoczność na nich bo u mnie w h1 się zaczepy połamały i widoczność grubo ograniczona
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
Już masz wszystko w kostce,dostaniesz do nich przejściówkę z kostki prostokątnej na tą co mamy w golfach (nie potrzeba ciąć kabli )
Szczerze powiem,że ja tam na widoczność nie narzekam. Jak dla mnie b.dobra