Spryskiwacze w wycieraczkach?

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez Marvell » 11 lut 2009, o 22:02

Witam!
Tak jak w temacie. Zakupiłem tuningową maske do mojego golfika, jednak okazało się, że ma zaspawane miejsca, tj otwory na montaż spryskiwaczy. Dosyć dziwne wg. mnie bo rzecz bardzo urzyteczna, wręcz niezbędna na naszą aktualną pogode. Zastanawia mnie fakt jak poprzedni właściciel mógł mieć zamontowane te spryskiwacze? Pozostaje mi tylko albo zamontować je tak samo jak on miał (bo nie chce mi się wierzyć żeby jeździł bez) albo zrobić na nowo otwory i umieścić je w docelowym miejscu. Pytanie brzmi, czy jest możliwość umieszczenia spryskiwaczy w innym miejscu, przypuszczalnie montowane gdzieś na wycieraczkach (chociaż wizualnie to nie będzie wyglądać jakos olśniewająco....) lub gdziekolwiek? Może ktoś coś widział, słyszał, albo sam ma jakoś inaczej zamontowane?
Marvell
Berbeć

Postprzez K@mil » 11 lut 2009, o 22:17

Marvell napisał(a): Pytanie brzmi, czy jest możliwość umieszczenia spryskiwaczy w innym miejscu, przypuszczalnie montowane gdzieś na wycieraczkach

o takim czyms jeszcze w mk3 nie słyszałem ani nie wiedzialem, moze dlatego ze krotko zyje no albo dlatego ze nikt nie robil jeszcze takiego czegos hi :P
Wiec my będziemy pierwsi jak ci sie spodoba :P

Mam mały pomysł, tylko tak jak napisałes może to
Marvell napisał(a):(chociaż wizualnie to nie będzie wyglądać jakos olśniewająco....)
ale nie przekonamy sie dopóki nie sprawdzisz, wydaje mi sie tak zle moze nie byc i moze byc fajnie....

Wiec tak :D kupujesz weżyk łączysz go gdzies w komorze silnika i wyprowadzasz na zewnątrz do ramion wycieraczek...

Nastepnie:
kupujesz takie cos:
http://www.allegro.pl/item551030114_spr ... iveco.html
ładnie podlączysz do wezyków, wyregulujesz wszystko (są tam śrubeczki), ladnie przyczepisz wezyk do ramienia zeby nie latał i masz spryskiwacz hii :D
Tylko musisz kupic dobry wężyk żeby pasował to tego nowego spryskiwacza... bo ten z golfa moze byc za szeroki wiec trzeba zrobic redukcje na mniejszy albo wiekszy. :D

Takie rozwiazanie maja samochody Cięzarowe (spryskiwacz na ramiu wycieraczki)... miedzy innymi Iveco :D

Co myslisz o tym :D
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez Marvell » 11 lut 2009, o 23:12

Hehehe... dobre ;-)
Miałem nadzieje, że ktoś już kombinował z czymś takim. Musze przyznać K@mil, że masz łeb chłopie :ok: jednak moja nowa maseczka będzie jeszcze lakierowana, więc raczej pozostane przy standardowej opcji. Nawet jakbym zamontował je na tych wycieraczkach to wężyki będą wystawać spod maski i to dziwnie będzie wyglądać.
Jednak dziwi mnie jak poprzedni właściciel to rozwiązał... chyba że jeździł bez...
W każdym bądź razie dzięki za posta K@mil, doceniam czas i pomysł.
Marvell
Berbeć

Postprzez K@mil » 11 lut 2009, o 23:21

Marvell napisał(a):Nawet jakbym zamontował je na tych wycieraczkach to wężyki będą wystawać spod maski i to dziwnie będzie wyglądać.

To tez da rade zrobic... z tego co widze uchyw to wezyka jest maly czyli wezyk musi byc malutki :d ciagnie sie go podszybiem (za czarnym plastikiem) pozniej pod wycieraczka :D pozniej mozna zrobic dziurke w ramieniu i przelozyc na gore i do tej dyszy hehe... :P

Pozdrawiam :P
K@mil
POMOCNIK
POMOCNIK

Postprzez raf.sie » 12 lut 2009, o 09:07

ja mam założone coś takiego. nie dokładnie ale w tym stylu i powiem zbytnio tego nie będzie widać jak dobrze zamontujesz ;-) sam sobie to założyłem gdyż wg mnie jest to lepsze. strumień płynu ma mniejszą drogę do pokonania i prędkość z jaką jedziemy ma mniejszy wpływ na tą drogę :-P :-P
co za ......... naród
raf.sie
Badacz tematu

Postprzez mani51 » 12 lut 2009, o 11:46

kumpel miał pajączki na wycieraczkach w ładzie a brat dawno temu w maluchu i powiem szczerze że robi to robotę że hej :super: ale i płyn ubywa ze zbiorniczka znacznie szybciej :zdegustowany:

kiedyś widziałem takie uniwersalne na allegro ale teraz nie znalazłem
mani51
Members

- - -

Powrót do Stylizacja