Moderator: Moderator
killah napisał(a):światło może mieć homo ale nie znaczy to że po zamontowaniu do auto będzie je nadal mieć.
Jeśli jest kolega zdeterminowany to i tak żadna rada nie pomoże;d szerokości
Skaktus napisał(a):killah napisał(a):światło może mieć homo ale nie znaczy to że po zamontowaniu do auto będzie je nadal mieć.
A dlaczego ma go nie mieć po zamontowaniu ? Równie dobrze można powiedzieć że pomalowanie halogenu na czarno = utrata homologacji, bo wówczas dokonujesz zmian w reflektorze, co powoduje utratę gwarancji. To samo przyciemnianie reflektorów, oklejanie itp.
killah napisał(a):Skaktus napisał(a):killah napisał(a):światło może mieć homo ale nie znaczy to że po zamontowaniu do auto będzie je nadal mieć.
A dlaczego ma go nie mieć po zamontowaniu ? Równie dobrze można powiedzieć że pomalowanie halogenu na czarno = utrata homologacji, bo wówczas dokonujesz zmian w reflektorze, co powoduje utratę gwarancji. To samo przyciemnianie reflektorów, oklejanie itp.
no bo tak jest lol
może polecieć za to dowód
jeżeli są to takie:Skaktus napisał(a):ale dlaczego dzienne po zamontowaniu mają nie mieć homologacji, mimo że ona jest wybita na szkle ?
w którym miejscu są zamontowane?saladrus napisał(a):a ja mam automatyczne światła dzienne ( golf usa)
prezesik25 napisał(a):a ja mam automatyczne światła dzienne ( golf usa)
w którym miejscu są zamontowane?
Skaktus napisał(a):A co do lapm dedykowanych do G3 - gdzie je kupiłeś ? Jaka cena ?
a po co mi halogeny... które zapalane są aż raz w roku jak jest gęsta mgła. Z resztą do pracy jeżdżę krajową "1", a nie po jakichś "zadupiach", więc halogeny mgielne są mi zbędne, wolałem kupić dzienne, przynajmniej PHILIPSY na przekaźnikach dłużej wytrzymują w lampach, bo włączam je tylko w nocy, aby oświetlały drogę (bo po to są stworzone).Skaktus napisał(a):Szkoda że albo one albo halogeny...
prezesik25 napisał(a):Skaktus napisał(a):A co do lapm dedykowanych do G3 - gdzie je kupiłeś ? Jaka cena ?
fartem na allegro same światła bez kierunków za 250 zeta prawie nówki. Oczywiście na kloszach wybite jest oznaczenie RL (dzienne), no i jest w nich zarówka 21W taka jak w kierunkach.
Potem widziałem na allegro komplet z kierunkami za 375 zł, a były też takie za 475 zł właśnie Hella.
Obecnie na allegro ich nie ma już od ponad roku.
[ Dodano: 2010-07-28, 22:52 ]a po co mi halogeny... które zapalane są aż raz w roku jak jest gęsta mgła. Z resztą do pracy jeżdżę krajową "1", a nie po jakichś "zadupiach", więc halogeny mgielne są mi zbędne, wolałem kupić dzienne, przynajmniej PHILIPSY na przekaźnikach dłużej wytrzymują w lampach, bo włączam je tylko w nocy, aby oświetlały drogę (bo po to są stworzone).Skaktus napisał(a):Szkoda że albo one albo halogeny...
Skaktus napisał(a):prezesik25 napisał(a):Skaktus napisał(a):A co do lapm dedykowanych do G3 - gdzie je kupiłeś ? Jaka cena ?
fartem na allegro same światła bez kierunków za 250 zeta prawie nówki. Oczywiście na kloszach wybite jest oznaczenie RL (dzienne), no i jest w nich zarówka 21W taka jak w kierunkach.
Potem widziałem na allegro komplet z kierunkami za 375 zł, a były też takie za 475 zł właśnie Hella.
Obecnie na allegro ich nie ma już od ponad roku.
[ Dodano: 2010-07-28, 22:52 ]a po co mi halogeny... które zapalane są aż raz w roku jak jest gęsta mgła. Z resztą do pracy jeżdżę krajową "1", a nie po jakichś "zadupiach", więc halogeny mgielne są mi zbędne, wolałem kupić dzienne, przynajmniej PHILIPSY na przekaźnikach dłużej wytrzymują w lampach, bo włączam je tylko w nocy, aby oświetlały drogę (bo po to są stworzone).Skaktus napisał(a):Szkoda że albo one albo halogeny...
Cena lamp zaporowa, jak na kawałek plastiku, choć tutaj bardziej chodzi o fakt że towar jest niedostępny niż wartość samego przedmiotu.
Co do halogenów to przydają się. Nie każdy śmiga drogami krajowymi a i same halogeny przydatne są w deszczu itp. Jednak każdy używa takich świateł jak potrzebuje.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 23 gości