Tapicerka w naszych furkach

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez jungu » 17 cze 2008, o 17:22

Siemka, w niedzielę postanowiłem sobie w końcu zrobić deskę w skaju. Odkręciłem całą, później całą wyczyściłem od tłuszczy i wosków i zabrałem się za wyklejanie. Efekt końcowy na fotkach:

<
1.jpg

<
2.jpg

<
3.jpg

<
4.jpg

<
5.jpg

teraz zabrałem się za poprawienie schowka bo mi się nie podoba...
i muszę w końcu kupić sobie ładniejszą kierownicę :bajer:

piszcie o swoich dokonaniach w aucie, może ktoś obszywał kierownicę, lub szył sobie mieszek...
fotki mile widziane
Sprzedam Tarcze zegarów:
jungu
Czytacz

Postprzez Dam88 » 17 cze 2008, o 17:55

Zajebioza! ile czasu ci to zajelo, jakie koszty? efekt booski, jeszcze tylko fotele w bezowa skore ;)

ps. masz takie samo radio jak ja :P masz do niego pilota? :P
Papier ścierny: kilka złotych, Golf mk3: kilka tysięcy złotych, ścierać z niego lakier -> Bezcenne :)

>>mk3 abd by Dam88 <<
Dam88
VIP

Postprzez jungu » 17 cze 2008, o 18:35

Dam88 napisał(a):Zajebioza! ile czasu ci to zajelo, jakie koszty? efekt booski, jeszcze tylko fotele w bezowa skore ;)

ps. masz takie samo radio jak ja :P masz do niego pilota? :P

żeby tak zrobić deskę należy poświęcić cały wieczór + następny poranek na zmontowanie tego wszystkiego.
koszty... hmmm.. na oko 20zł za skaj (1,6x1,4m) + klej 15zł
po całym wyklejeniu należy wszystko wygrzać opalarką żeby pousuwać nierówności i żeby skaj się sam porozciągał i tak nie prężył. (uwagą żeby nie przepalić skaju).

fotele będę robił w kremowo - ciemno zielony kolor ale to jeszcze trochę czasu

co do radyjka :-P gra miodzio ale pilota nie mam...
Sprzedam Tarcze zegarów:
jungu
Czytacz

Postprzez Paweł87 » 17 cze 2008, o 19:09

Wygląda super :) warto się poświęcić dla takiego wyglądu i starczyło Ci tyle skaju ??
Paweł87
Czytacz

Postprzez seboljeiv » 17 cze 2008, o 19:19

to tylko moje zdanie:P
bo jak dla mnie to zajebisty pomysl i wogle super wykonanie i wykończenie,ale czemu to tak wyglada ze jest część czarna(oryginal),część "carbon" a reszta w skaju??? jak na moje to albo czarno - skajowe, albo ewentualnie carbonowo-skajowe, ale nie takie jakies kwadraciki czarne zostawione jakby bylo niedorobione na klamke schowka czy przy zapalniczce, ten pasek czarny na klapie schowka bylby fajny jak by byl caly czarny albo caly z tej nierdzewki a nie czarny i naklejona na nim nierdzewka, ogolnie jak dla mnie to nie jest to wszystko spasowane tak do konca,chyba ze to nie jest jeszcze dokonczone?
albo ten dolny schowek caly czarny zostawiles i to sie odznacza bo wszystko wyzej jest ze skaju, albo jeszcze inny kolor ma schowek pod srodkowa konsolą.... a ogolnie to nie wime czy ten kolor skaju pasuje tak do konca do koloru karoserii.... wiem ze na pewno byles zachwycony po efekcie koncowym bo zrobiles to wszystko sam ale jest ALE...
seboljeiv
Czytacz

Postprzez jungu » 17 cze 2008, o 22:39

seboljeiv, na schowku nie ma nierdzewki, jest na nim lustro z wypiaskowaną listą płac podświetloną od tylu na niebiesko..., ogólnie schowek już mam inny bo dzisiaj się za niego zabrałem i jest cały w skaju ecrii (wcześniej ten czarny pasek to też był skaj)
to są fotki tego lustra

Carbon ogólnie z tamtąd wypadnie bo to była tylko przymiarka czy wydruk mi złapie się tych plastykowych elementów i nie będzie odchodzić... wcześniej plastyki były srebrne i z tąd ten kolor środkowego panelu.... wszystko jest jeszcze w trakcie prac.
kolor ecrii będzie połączony z kolorem ciemno zielonym, ale tego drugiego użyję tylko na fotele, wtedy połączy mi się wszystko w jedną całość
Sprzedam Tarcze zegarów:
jungu
Czytacz

Postprzez seboljeiv » 18 cze 2008, o 02:13

a no to zmienia to postac rzeczy,to co piszesz wyzej:) jak pisalem moj komentarz wyzej to tak wlasnie myslalem po cichu ze moze to nie jest jeszcze koniec prac i pewnie sie chcial pochwalic przed zakonczeniem:p dopiero teraz sie domyslam ze zdjecia nie oddaja tego jak to super wyglada pewnie na zywo! moge tylko powiedziec ze zazdroszcze tego kokpitu:D nie chcesz zalozyc jakiegos zakladu tapicerskiego??:) i powiedz czy bedziesz cos robil z tymi boczkami w drzwiach? POZDRAWIAM
seboljeiv
Czytacz

Postprzez jungu » 18 cze 2008, o 09:34

seboljeiv napisał(a):i powiedz czy bedziesz cos robil z tymi boczkami w drzwiach?

na 100% będę poprawiał to co już jest zrobione, ponieważ jak to wcześniej robiłem, to mi trochę amatorszczyzna wyszła i chce to poprawić, przy okazji obije pewnie trochę więcej
Sprzedam Tarcze zegarów:
jungu
Czytacz

Postprzez grzel » 19 cze 2008, o 13:00

bylbym ogromnie wdzieczny jakbys troszke dokladniej wytlumacyzl jak to zrobiles i opisz c zy to jest trudne bo chetnie bym sobie zrobil cos takiego ale boje sie ze cos spieprze :( a efekt super :))))
golfik uber alles :D
grzel
Czytacz

Postprzez jungu » 19 cze 2008, o 14:28

dzisiaj ładna pogoda więc polatałem trochę z aparatem, zrobiłem fotki panelu środkowego oraz nowej półki:

<
6.jpg

<
7.jpg

<
8.jpg

<
9.jpg

<
10.jpg

<
11.jpg
Sprzedam Tarcze zegarów:
jungu
Czytacz

Postprzez grzel » 19 cze 2008, o 15:17

widze tylko chyba malaniedoskonalosctuz kolo recznego :( nie za fajnie to wglada chyba moglby pokazac fotke samego recznego jak to tamobszyles cyzprzykleiles? ps skrzynie biegow robiles sam?
golfik uber alles :D
grzel
Czytacz

Postprzez Anusiak » 19 cze 2008, o 23:40

Wnetrze nabrało smaczku :D Dobra robota ;-) Tylko prosze wymien tą kierownice :-P
Anusiak
Czytacz

Następna strona

- - -

Powrót do Stylizacja