Tuning,,, nie wiejski?

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Tuning,,, nie wiejski?

Postprzez MrBiszer » 14 lip 2012, o 20:26

Witam.
Jestem posiadaczem Golfa 3 i od razu na wstępie nie jestem ze wsi :)
Zakupiłem części Tuningu Optycznego do Mojego Golfika ;)
Oczywiście jestem przeciwny "taniemu" tuningowi, nie wiadomo jakie bajeranckie zderzaki i tego typu właśnie rzeczy.
Chcę wam przedstawić jakie części zamówione mam ;) (czekam z niecierpliwością na przesyłke)
Więc tak zacznę od LAMP:

Obrazek

Obrazek

Zderzaki tylni z materiału PKG (Hofele)
Obrazek

Przedni już nie hofele bo różnicy między Hofele a polską wersją dużej nie ma jedynie to że ma halogeny i jest z materiału PKG a polski jest z ABS.

Obrazek

Oczywiście zakupiony został tłumik jedno wydechowy okrągły.

Kwestia malowania pomarańcz z czarną maską.

i tu przy okazji pytanie dotyczące czy felgi 16 cali będą waszym zdaniem pasować do seryjnego zawieszenia, nie chce obniżać z powodu pięknego stanu naszych dróg ;)
Na przyszły rok mam w planach zająć się środkiem, mianowicie deska ze skóry, tak samo jak reszta tapicerki, drzwi oświetlane przy ich otwieraniu na kolor pomarańczowy (taka linia jednostronna w kształcie tapicerki), oraz car audio system 5.1 DVD już aktualnie mam, oraz zabudowę także planuje ale nie przesadną :) bo w zasadzie to dużo miejsca nie ma :)

Proszę was o opinie na ten temat :)
Z góry dziękuje i pozdrawiam :)
MrBiszer
Berbeć

Tuning,,, nie wiejski?

Postprzez Lobus » 14 lip 2012, o 20:28

Niestety ale tuning wiejski, co do lamp jeszcze ujdą przednie, tylne ledy troszkę za nowe do konstrukcji auta to zderzaki to już całkiem odjechałeś nie moje rejony, przy seryjnym zawieszeniu będzie wieś niestety
Lobus
Ekspert

Postprzez rafal9119 » 14 lip 2012, o 20:29

:wstyd: odpusc te zderzaki z laminatu nie chcesz miec WT a sam do tego zmierzasz :lol: :lol:
MĄDRA SOWA RADZI: LEGALIZOWAC I SADZIĆ!!!!
rafal9119
Members

Postprzez MrBiszer » 14 lip 2012, o 20:34

moim zdaniem zderzaki są jak najbardziej w porządku :)
Nie rozumiem gdzie tu widzisz Wioszke :)
Nie są przesadne ani nie wiadomo jakie jak w przeciwieństwie zwłaszcza tych z Włókna szklanego jakie były tu już w jakimś poradniku na WT przedstawione :)
Co do tylnich lamp, myślę ze może go fajnie odmłodzić zwłaszcza że konstrukcja Golfa nie jest aż tak przestarzała ;)
MrBiszer
Berbeć

Postprzez rafal9119 » 14 lip 2012, o 20:42

tu masz link:
http://www.golf3.pl/topics47/wiejski-tu ... t20959.htm
jest cos tam na temat laminatu :lol:
rafal9119
Members

Postprzez killah » 14 lip 2012, o 20:54

człowiek może wyjechać ze wsi ale wieś z człowieka nigdy :D tymi zmianami sobie fanów tutaj nie znajdziesz. Przednie lampy może jeszcze ujdą w tłoku ale co do reszty... no cóż zniszczyłeś sobie właśnie samochód :D
killah

Postprzez mariusz325 » 14 lip 2012, o 21:30

Koledzy spokojnie :-P o gustach sie nie dyskutuje założy, pokaże foty i przemilczy sie i tyle w końcu jego kasa i jego golf. :mrgreen:
mariusz325
Gaduła

Rocznik: 1996
Silnik: 1900
Paliwo: ON
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez Karol B. » 14 lip 2012, o 21:31

MrBiszer napisał(a):na wstępie nie jestem ze wsi

No i co z tego? Jeśli ktoś jest ze wsi to gorszy? Ma gorsze auto? Nie rozumiem takich wypowiedzi... :-|

Co do tematu to tylko przednie lampy są ok. Reszta jeśli dojdzie to spal... Niestety taka prawda. Takie "bajery" + zawieszka seria = batmobil :wstyd:
Karol B.
Members

Postprzez czarus21 » 14 lip 2012, o 21:49

mariusz325 napisał(a):Koledzy spokojnie :-P o gustach sie nie dyskutuje założy, pokaże foty i przemilczy sie i tyle w końcu jego kasa i jego golf. :mrgreen:
dokładnie jestem takiego samego zdania chłopak ma kasę pomysły jego pierwsze auto na razie robi eksperymenty nie każdemu musi się podobać wszystko ori
czarus21
Badacz tematu

Postprzez rafal9119 » 14 lip 2012, o 21:57

pomysł sobie bedzie jechał 140 km/h i uderzy w duzego komara lub muche i mu te laminaty odpadna. :lol: ja mieszkam na wsi i co myslisz ze robie to samo z golfem co ty???? :lol:
rafal9119
Members

Postprzez PrzemkoXVI » 14 lip 2012, o 22:08

MrBiszer, z całym szacunkiem, ale moim zdaniem zeszpecisz autko ;-) . Nie żebym chciał ubliżać, ale takie zderzaki, lampy i inne odbiegające od oryginału rzeczy nie pasują do naszych Golfów. Golf 3-generacji to dobra, niemiecka myśl techniczna niewymagająca ogromnego wkładu finansowego. Mogłeś uprzednio się poradzić na temat zamówionych rzeczy, no ale - Twój samochód, Twoje decyzje. Zrobisz jak uważasz, my możemy jedynie skomentować. Gleba, koło + kilka innych drobiazgów jak szeroka dokładka, smoked front (albo inny) i już wyglądałoby fajnie. Te wszystkie kratki, lampy, które na siłę upodabniają auto do nowszych modeli, zderzaki a'la Japonia nie są dobrze postrzegane. Wówczas Golf przypominał będzie autka rodem z filmu "Szybcy i wściekli" ;-)

Pozdrawiam
PrzemkoXVI
Members

Postprzez Szymeek » 14 lip 2012, o 22:13

Kolego odpuść te zderzaki i tylne lampy. Co do zderzaków to zostaw ori a tylne lampy może Hella Black Magic? Na bank będą lepsze niż te ledy. Ja Ci mogę tu tylko przestawić swoją opinie, ale jak to mówią, twoja piaskownica i twoje klocki. ;-)
Szymeek
Czytacz

Następna strona

- - -

Powrót do Stylizacja