Tylna klapa mk3

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Tylna klapa mk3

Postprzez fejsik » 24 kwi 2012, o 15:58

Witam. Chciałbym zmienić tylna klapę, jest na niej dużo korozji. Wkładka od zamka mi wyleciala, wokól szyby tylnej również jest sporo rdzy, nie opłaca mi sie jej naprawiać(szpachlować). Tylna klape można kupić już od 200zł na allegro. Problem polega na tym, że kompletnie nie wiem jak ją sie wymienia. Czy ktoś już zmieniał tylną klape w mk3? Na co wracać uwagę przy kupnie używane klapy? Jesli pisze w nieodpowiednim temacie, to prosze o przeniesienie. Nie mogłem znalesx odpowiedniego tematu do mojego problemu
fejsik
Czytacz

Tylna klapa mk3

Postprzez bioly21 » 24 kwi 2012, o 16:17

ja bym wolal pomalowac , u mnie wolaja za element wlasnie okolo 200-300zł oddajesz auto i nic Cie nie interesuje , odbierasz wymalowane jak nowe , a jak bedziesz wymieniac klape to 200zl klapa + wysylka i nie masz pewnosci ze nie jest pognita itp, do tego nawet jak kupisz w identycznym kolorze co Twoj samochod to moze sie roznic kolorem bo kazdy lakier blaknie , nie kazdy tak samo wiec znalezienie klapy w idealnym odcieniu jest praktycznie nie mozliwe
bioly21
Gaduła

Postprzez okopa3 » 24 kwi 2012, o 22:58

może w moim autku było coś namieszane, ale żeby zdjąć klapę musiałem z niej wyjąć całą wiązkę, ładnie wyszła
na siłownikach masz takie klamerki metalowe, jak podważysz śrubokrętem to zeskoczą i można zdjąć siłownik
jak otworzysz klape to masz takie 2 uszka na górze, na każdym są po 2 śruby jak je odkręcisz to możesz zdjąć klapę i finito
jak założysz nową i nie będzie Ci pasowała to zdejmujesz listwę tylną na podsufitce, delikatnie odegniesz w dół (uważaj zeby nie przełamać podsufitki) to masz na każdym uszku dużą srubę, na nich ustawisz klapę
to chyba wszystko :)
okopa3
Badacz tematu

Postprzez fejsik » 28 kwi 2012, o 22:21

Koledzy, moja klapa jest tak pognita, że nie ma co tam malować. Muszę ja wymienić > Wole jezdzic z dobrs klapa w podobnym kolorze niz jezdzic tak jak teraz
fejsik
Czytacz

- - -

Powrót do Stylizacja