mam założone indiglo, macie pomysł na podświetlenie wskazówek? zapomnijmy o lakierach fluoresc. i markerach, w mk4 rozwiązali to światłowodowo o ile mi wiadomo, ale tam jest za wskazówką żarówka, jak to rozwiązać w mk3?
w mk4 zarowka a raczej dioda ktora podswietla wskazówke jest pod tarczami a w mk3 jedyne co oswietla wskazowki to swatełko z listwy nad licznikiem. Jeśli słabo widzisz wskazówki chyba nie obejdziesz sie bez diod UV i lakieru do wskazowek
1. nie pasują w deske (trzeba ja troche poprzerabiać, przewaznie wygląda to lipnie)
2. kostke trzeba przerabiac
3. w mk4 byl duzy wyswietlacz na srodku ktory w mk3 nie ma zastosowania a ładnie by wyglądał
Odświeże troche ten temat myślę że ten pomysł na przerobienie tych wskazówek jest zarąbisty. Widziałem kilka stronek gdzie robili takie przeróbki czemu my mamy nie spróbować a może ktoś już sobie zrobił. Proszę o wasze sugestie
No nareszcie się ktoś zgłosił Wszystko pasuje nie trzeba nic zmieniać w oryginalnym liczniku by wskazóweczki pasowały. Podaj mi swój typ licznika, i w jaki sposób podświetliłeś je od dołu
Co do montażu to było trochę rzeźby głównie przy podświetleniu ich od spodu i zamocowaniu wskazówek od paliwa i temperatury, jeśli chodzi o te od obrotomierza i prędkość to poszło trochę łatwiej ale też trzeba było przerabiać mocowanie wskazówki bo niestety nie pasiło. Jeśli chodzi o dzialanie i wskazania to wszystko ok. bez zarzutu nie mam żadnych negatywnych objawów.
Licznik VDO electronic.
W przyszłym tygodniu będę go wyciągał i robił małą poprawkę więc postaram się cyknąć jakieś zdjęcie w środku jak to wygląda.