Wymiana reflektorów

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Wymiana reflektorów

Postprzez piotrek1692 » 1 paź 2012, o 01:45

Witam,
Przymierzam się do zakupu lamp do mojego autka, obecnie mam jedno żarówkowe, a chce założyć dwu żarówkowe, i tu pytanie, czy wiązka kabli będzie pasowała do lamp z dwoma żarówkami?
Mam elektryczną regulację wysokości świateł, czy w reflektorach, które mam zamiar kupić jest możliwość elektrycznej regulacji wysokości z oryginalnej instalacji, czy trzeba będzie coś przekładać?

Pozdrawiam
VW Golf 3 1.6 (55 kW) KAT
piotrek1692
Czytacz

Wymiana reflektorów

Postprzez BartheZz_3 » 1 paź 2012, o 09:06

Jesli zakupione lampy maja mozliwosc el. regulacji, to wypinasz silniczki ze starych lamp i montujesz w nowe, jesli nie maja takiej opcji to nic nie zdzialasz, chociaz podobno (w ori lampach) jesli masz manualna regulacje swiatel to wystarczy wyczepic ten dzyndzel i wsadzic silniczek, no i dziala :-P
instalacja na pewno bedzie pasowala, co najwyzej nie bedzie swiecic swiatlo mijania i drogowe jednoczesnie (z racji ze wczesniej miales H4 jak mniemam), idzie to rozwiazac poprzez zalozenie zworki, wpisz w szukajce i bedziesz miec na pewno jakis temat gdzie jest to dokladnie opisane!! :-)
aha, co do wiazki, to MKIII mialo dwa rodzaje wtyczek do lamp, starsze mialy waskie wtyczki, nowsze MKIII mialy kostki jakby kwadratowe (jedna sciana lekko owalna), jest przejsciowka do tego, na Allegro do kupienia za kilka PLN... mysle ze wszystko ;-)
R.I.P Mystic B. [*]
BartheZz_3
Members

Rocznik: 95
Silnik: 1Z
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

- - -

Powrót do Stylizacja