Zamienniki halogenów

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Zamienniki halogenów

Postprzez Mikolaj211 » 18 sty 2012, o 21:33

Witam. Mam w golfie u siebie oryginalne halogeny Helli, zwykłe, przezroczyste. Mniej więcej rok temu ściągałem zderzak i ktoś mi chciał pomóc, złapał jak nie trzeba i halogen rozpad się na dwie części (wyrwały się takie blaszki). No nic zdarza się, udało mi się związać drutem i "było dobrze". Teraz to samo zrobiło mi się z drugim. Nie chciałbym robić tego dziadostwa, do tego wszystkiego na obu kloszach są odpryski.

Postanowiłem kupić inne halogeny, a jako, że zdobyłem fajne kierunki dymione, to chciałbym mieć ciemne halogeny. Jak wiadomo org halogeny dymione ciężko dostać i sporo kosztują... Postanowiłem kupić nowe zamienniki - np takie http://allegro.pl/vw-golf-iii-vento-hal ... 17574.html , wykonać w nich smoked wg porady kolegi killah.
Jak sądzicie, dobry pomysł? Może są jakieś przeciwwskazania, np nie da się ich rozebrać tak jak oryginalnych. Co powiecie ogólnie o jakości takich zamienników (wiadomo, że gorzej pewnie świecą niż org, ale w końcu używa się i jak bardzo rzadko, co innego jakby to były główne reflektory). Może jakiś inny pomysł mi ktoś podda?

Pozdrawiam!
Mikolaj211
Czytacz

Zamienniki halogenów

Postprzez Sivy » 18 sty 2012, o 21:53

Myślę, że nie jest to zły pomysł. Zwłaszcza, że używane halogeny w dobrym stanie już się nie zdarzają. Świecić zapewnie nie będą gorzej, biorąc pod uwagę wypiaskowane szkła i stare odbłyśnki Helli.
Alten VW Fück Opel ~VAGSTYLE~
Sivy
Members

Postprzez witboy » 18 sty 2012, o 23:36

zgadza sie gorzej napewno nie bede swiecic a mysle ze duzo lepiej wrecz, ori maja brudne soczewki od starosci a zadko kto je czysci, szkla sa tak wypiaskowane ze az strach myslec, wiec nawet zamienniki swieca o niebo lepiej od ori a co do rozbiorki mysle ze bedzie to samo
witboy
Ekspert

Rocznik: 1993
Silnik: aaz
Paliwo: ON
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Karol B. » 18 sty 2012, o 23:41

Też nad tymi halo myślałem :-) Nawet jeśli szkła pobijesz podczas rozklejania to na allegro są do kupienia (po 10 zł za szt chyba), wiec można się pobawić...
Karol B.
Members

Postprzez shagi » 19 sty 2012, o 04:19

jestem posiadaczem takich zamienników od tego samego sprzedawcy i szczerze zaślepki krótkie do tych halogenów pasują jak świni siodło,tzn.spora szczelina/przerwa między halog a zaślepką, nie wygląda to dobrze wręcz paskudnie

jutro postaram się zrobić fotkę jak to u mnie wygląda
shagi
Czytacz

Postprzez Gofer » 19 sty 2012, o 12:51

Nie polecam zamienników . Moje rozpadły się od samego patrzenia na nie .
Jedyne co mi się z nich przydało to szkła .
Nawet długo gotować ich nie trzeba było . Jak tylko woda zawrzała szkło samo odpadło od reszty .
Gofer
Gaduła

- - -

Powrót do Stylizacja