Witam. Mam w golfie u siebie oryginalne halogeny Helli, zwykłe, przezroczyste. Mniej więcej rok temu ściągałem zderzak i ktoś mi chciał pomóc, złapał jak nie trzeba i halogen rozpad się na dwie części (wyrwały się takie blaszki). No nic zdarza się, udało mi się związać drutem i "było dobrze". Teraz to samo zrobiło mi się z drugim. Nie chciałbym robić tego dziadostwa, do tego wszystkiego na obu kloszach są odpryski.
Postanowiłem kupić inne halogeny, a jako, że zdobyłem fajne kierunki dymione, to chciałbym mieć ciemne halogeny. Jak wiadomo org halogeny dymione ciężko dostać i sporo kosztują... Postanowiłem kupić nowe zamienniki - np takie http://allegro.pl/vw-golf-iii-vento-hal ... 17574.html , wykonać w nich smoked wg porady kolegi killah.
Jak sądzicie, dobry pomysł? Może są jakieś przeciwwskazania, np nie da się ich rozebrać tak jak oryginalnych. Co powiecie ogólnie o jakości takich zamienników (wiadomo, że gorzej pewnie świecą niż org, ale w końcu używa się i jak bardzo rzadko, co innego jakby to były główne reflektory). Może jakiś inny pomysł mi ktoś podda?
Pozdrawiam!