zarowki (blue) H1 kto posiada takie?

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez kev » 30 gru 2008, o 18:10

Co polecacie zamiast zwykłych żarówek ? Chodzi mi o to, żeby uzyskać bardziej jasną barwę a nie taką żółtą jak jest normalnie. No i podstawowa sprawa - nie moze być zbyt niebiesko bo jak misiaki widzą z daleka jakieś starsze auto z ksenonami lub za bardzo niebieskimi lampami to od razu zatrzymują ot tak. dla zasady.

Co będzie najlepszym wyjściem i jak świecą te pierwsze, które podałem pod spodem?
http://moto.allegro.pl/item513162305_h4 ... aniej.html
http://moto.allegro.pl/item511423905_os ... enowy.html

A no i co ze światłami długimi ? Bardzo do du.. bedzie jak zostawie je standardowe a zmienie tylko krótkie ?

Do tego chciałbym takie postojówki tylko kwestia tego jaki kolor będą dawały krótkie swiatła. Musi pasować do postojówek :))
kev
Czytacz

Postprzez mani51 » 30 gru 2008, o 18:50

kev, podałeś dwa linki jeden do H4 a drugi do H1...a wspominam o tym bo jak masz lampy H4 to krótkie i długie są w jednej żarówce a jak masz H1+H1 to już są osobne żarówki...może i faktycznie nie będzie to dobrze wyglądać ale w koncu i tak nikomu na drodze się nie pochwalisz jak Ci świecą długie bo go oślepisz :mrgreen:...wybór należy do Ciebie. Ja to bym zmienił u siebie tylko długie bo mijania świecą mi całkiem dobrze

a co do tych OSRAM H1 NIGHT BREAKER to podobno nie za długo wytrzymują - około 3 miesiące a tu masz coś o tych drugich http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=129965...nie skończyłem czytać ale chyba lepsze od osram nightbreaker przynajmniej pod względem wytrzymałości

[ Dodano: 2008-12-30, 17:52 ]
i nie kupuj kolorowych postojówek bo to wiocha według mnie

poza tym zastanów się nad tymi z tematu tzn Philips BlueVision (Xenon Effect) bo na allegro masz je w komplecie z postojówkami
mani51
Members

Postprzez strzeliniasty » 2 sty 2009, o 15:30

łaksiak napisał(a):
Stealth napisał(a):Philips BlueVision (Xenon Effect) - dają biało-niebieskie światło - ja polecam te.

a jak z żywotnością tych żarówek :?:

łaksiak powiem ci ze ja w poprzednim aucie mialem philips blue vision h4 i ze mna jezdzily 2 lata, auto sprzedalem ale nieraz je widuje i chyba gosciu nadal na nich jezdzi. za h4 dalem 84zl ale to sa pieniadze, ktore warto wydac (mozliwe ze teraz potanialy) :D teraz w mk3 mam osramki ale chce je wymienic wlasnie na philispy a patent jest taki ze wszystkie biale linie na drodze, wszystkie znaki sa super oswietlone i to nie wazne czy jest sucho czy pada deszcz. polecam philips blue vision
strzeliniasty
Members

Postprzez łaksiak » 2 sty 2009, o 19:56

strzeliniasty no to git ze dlugo u Cie podziałaly :ok: dziś do mnie dotarly h1 jutro montaz, ziobacze jaki chwalicie efekt ;-)
łaksiak
Ekspert

Postprzez strzeliniasty » 3 sty 2009, o 00:20

łaksiak ale ocen nasze zdanie jadac w nocy :D teraz spadl sneig wiec wyraznie zobaczysz ze plama swiatla jest biala a obrysy plamy maja niebeiskawy odcien super
strzeliniasty
Members

Postprzez Adi » 3 sty 2009, o 14:31

U mnie to tak zapodaja żarowki.

Obrazek
Adi

Postprzez łaksiak » 3 sty 2009, o 22:06

Muszę przyznać że te żaroweczki philipsa dają rady :-) dużo lepiej oświetlaja nieoświetlona drogę, czuję że gofer przejzał teraz na oczy hehe :-D polecam
przed
Obrazek
po
Obrazek
Obrazek
łaksiak
Ekspert

Postprzez Jacol » 3 sty 2009, o 23:54

Mam u siebie Blue Vision na H4 i swieca fajnie ale NIE daja niebieskiego swiatla tylko biale, takie jakie chcialem. W komplecie postojowki "niebieskie", ktore tez swieca na bialo. Jedyna, lekka poswiata niebieskiego w moim wypadku wystepuje jak podejdzie sie do klosza i popatrzy na niego z gory, to mozna dostrzec niebieski refleks ale procz tego to tylko i widocznie, ladny, bialy kolor.

Testowane na standardowym reflektorze. Moze Wasze reflektory, na H1, inaczej rozpraszaja wiazke, ale w mojej nie ma ani na scianie, ani na garazu, ani na znaku, ani na niczym innym niebieskich motywow.
GOLF 3 - 1.6 75KM - ABU - GL 5D

kontakt: gg 4684235 / mail: clau&tlen$pl
Jacol
Badacz tematu

Postprzez Stealth » 4 sty 2009, o 02:30

Oczywiście, że nie dają niebieskiego światła - bańka żarówki jest jasno-niebieska - w większości tandet bańka ma ciemniejszy odcień niebieskiego co jest powodem tego, że takie żarówki mają krótszą żywotność, gdyż zbytnio się przegrzewają - nie mówiąc już o jakości wykonania żarnika i reszty podzespołów. Gdy zobaczyłem te żarówki pierwszy raz, pomyślałem, że będą na pewno dobre - pomimo tego, iż komentarze odnośnie takich właśnie niebieskich żaróweczek są niepochlebne dla nich samych, to jednak w przypadku Philipsa nie może się to tyczyć. Cena, którą płacimy za nie warta jest tego - mamy jakość i co najważniejsze pewność, że dobrze wydaliśmy kasę i że na pewno będziemy zadowoleni z nich. Sam jestem :super: i ci co mają te żarówki również myślę są.
Stealth
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Stylizacja