zarowki (blue) H1 kto posiada takie?

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez crakersiak » 15 gru 2008, o 15:42

witam mam prosbe kto ma zarowki h1 blue vision philipsa badz osram blue cool czy moze wrzucic fotki bo nie wiem ktora sa lepsze mam dylemat ktore wybrac?
Ostatnio edytowano 22 gru 2008, o 00:50 przez crakersiak, łącznie edytowano 1 raz
crakersiak
Czytacz

Postprzez Bonix » 15 gru 2008, o 16:03

Fotek nie mam ale jestem zadowolony z philipsa bardzo jasno świecą na zwykłych lampach a teraz zakupiłem ANGEL EYES z soczewką i jestem zadowolony bardzo fajne jasne światło...
Bonix
Badacz tematu

Postprzez Stealth » 15 gru 2008, o 16:11

Również mam Philips Blue Vision i są super - polecam bardzo - troszkę kosztują ale efekt wart - barwa biało-niebieska. Widoczność znacznie lepsza niż zwykłych żarówek.
Stealth
Members

Postprzez kajtek » 22 gru 2008, o 01:37

nawiązując do tematu i nie zaczynając nowego, w ostatnim czasie myślałem właśnie nad przekaźnikami do lamp i przede wszystkim wymianą żarówek (h1). Mam takie małe swoje typy ale wolał bym żeby ktoś napisał które może polecić, jakie użytkował... A więc myślałem o:
- Philips BlueVision (Xenon Effect)
- Osram Night Breaker (90% wiecej światła)
- Osram Cool Blue
- Osram Silverstar (+50 %)
- Hella Blue Light
- Tungsram Megalight
- Tungsram Superblue
ze wskazaniem raczej na pierwsze dwie, lub też jakies Wasze propozycje, jak sie uda to fotki, a teraz jakie oczekiwania mam w stosunku do żarówek...
-barwa zbliżona do xenonu maksymalnie biała lub też niebieskawa (już dość mam tego żółtego koloru)
-lepsze oświetlenie jezdni niż w przypadku standardowych żarówek
Ale głównie o barwe swiecenia sie rozchodzi :-) O żarówkch 100 W oczywiście nie ma mowy :]
Ostatnio edytowano 22 gru 2008, o 08:29 przez kajtek, łącznie edytowano 2 razy
kajtek
Members

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Stealth » 22 gru 2008, o 07:52

Philips BlueVision (Xenon Effect) - dają biało-niebieskie światło - ja polecam te. :super:
Stealth
Members

Postprzez łaksiak » 22 gru 2008, o 09:33

Stealth napisał(a):Philips BlueVision (Xenon Effect) - dają biało-niebieskie światło - ja polecam te.

a jak z żywotnością tych żarówek :?:
łaksiak
Ekspert

Postprzez Nowal » 22 gru 2008, o 11:41

ja mam postojówki i ściecą o niebo lepiej i mam tez zamiar kupic h1, ale rozmyslam tez nad Xenonem. Kumpel kupił te phlipsy h4 i super sprawa, dają białoniebieskawe światło, mowi ze lepsza widocznosc w nocy. Jak bedizes zkupował to only alledrogo bo w sklepach ok 110zł kosztują a na allegro cos ok 60
Nowal
Gaduła

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez Stealth » 22 gru 2008, o 21:10

łaksiak napisał(a):
Stealth napisał(a):Philips BlueVision (Xenon Effect) - dają biało-niebieskie światło - ja polecam te.

a jak z żywotnością tych żarówek :?:

Mam je dopiero od ok. miesiąca więc jeszcze za wcześnie na wnioski - póki co działają i świecą :mrgreen:
Stealth
Members

Postprzez mani51 » 22 gru 2008, o 22:05

kajtek napisał(a):w ostatnim czasie myślałem właśnie nad przekaźnikami do lamp

ja mam już założone takie przekaźniki i światła lepiej świecą a przedewszystkim efekt mocniejszego świecenia na tzw "błysku" znikł ale nadal jestem niezadowolony z jasności moich świateł szczególnie długich więc też z chęcią poczytam opinie na temat żarówek

kupował już ktoś od niego

http://www.allegro.pl/item507916925_phi ... uning.html bo taniej już chyba nie ma :-P
mani51
Members

Postprzez BORYSKA » 22 gru 2008, o 22:31

mani51, czy pisząc "efekt błysku" masz na myśli ten błysk przy przełączaniu ze świateł mijania na drogowe? Czy zastosowanie przekaźników eliminuje ten efekt? (tzn. czy aż tak zwiększa intensywność świecenia 'długich" że od razu załączają się z pełną mocą bez błysku w momencie włączania?) :shock:
Dowolne urządzenie, uszkodzone w dowolny sposób (z wyjątkiem całkowitego zniszczenia),będzie doskonale działało w obecności wykwalifikowanego personelu naprawczego. :-)
BORYSKA
Badacz tematu

Postprzez mani51 » 22 gru 2008, o 22:43

BORYSKA napisał(a):mani51, czy pisząc "efekt błysku" masz na myśli ten błysk przy przełączaniu ze świateł mijania na drogowe? Czy zastosowanie przekaźników eliminuje ten efekt? (tzn. czy aż tak zwiększa intensywność świecenia 'długich" że od razu załączają się z pełną mocą bez błysku w momencie włączania?)

tak właśnie ten efekt mam na myśli i dzięki przekaźnikom został on całkowicie tzn w 100% wyeliminowany :-D

a tak to wyglądało w trakcie montażu
Obrazek

po jednym przekaźniku na każdą żarówkę plus jeden na halogeny razem 5 każdy zabezpieczony osobnym bezpiecznikiem
mani51
Members

Postprzez renifer24 » 28 gru 2008, o 20:24

Zgadzam sie koledzy , tez wstawilem przekazniki i jestem zadowolony z poprawienia jasnosci oswietlenia. Rowniez zastanawiam sie nad kupnem zarowek z allegro [link wyzej ]
!!!! Sprzedam mojego golfika !!!!!
1994 r
renifer24
Czytacz

Następna strona

- - -

Powrót do Stylizacja