Witam.Chcę zrobić zderzak ala usa i zaspawać w nim miejsce na rejestracje.Otóż mam zderzak z tą listwą w "strukturze",a nie chce go robić w kolor to jak mam pogodzić to,że bedzie ona spawany i ta powierznia będzie naruszona ? Mam również sierpy i dlatego nie chciałbym malować wszystkich listew pod kolor. Widziałem na forum,że ktoś tak miał zrobione więc prosiłbym o pomoc. Z góry bardzo dziękuje.
dishou napisał(a):,a nie chce go robić w kolor to jak mam pogodzić to,że bedzie ona spawany i ta powierznia będzie naruszona
Zawsze jak coś nie wyjdzie z tym spawaniem, możesz pomalować górną część zderzaka w strukturze i dalej będzie pasował do sierpów itp,po co w kolor jak nie chcesz
Samochód jest dopiero wtedy szybki, kiedy rano stoisz przed nim i boisz się go otworzyć. Nadsterowność wzbudza strach w pasażerach. Podsterowność – w kierowcy. Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno.
Struktura firmy Boll wybacza nawet małe niedoskonałości także w pełni polecam. Ja swój zderzak zaspawałem wstawiająć cały środek z usa (kupiony za pare groszy ze zderzaka nie nadającego się do odbudowy) zależało mi na idealnych liniach rowków, a górne cięcie zrobiłem pod wgłębieniem na pasek jahre.
Dzięki panowie tylko mnie się rozchodzi o to bo mam zderzak z tą czarną listwą i jak zaspawie to to naruszę tą strukture czyli chodzi mi o tą powierzchnie chropowatą.Tak czy siak będzie trzebabyło wyrównać szpachlówką i wtedy będzie inna struktura tego plastiku jak na sierpach.
nie będe OT, chce u siebie zaślepić zdeś, czym wypełnić luke po rejestracji? mam żywice i utwardzacz (taki do budowania jachtów ) wkleic najpierw element z tylnego zderzaka i poźniej ładnie wyrównać szpachlówka?
Według mnie najlepszym rozwiązaniem jest tak jak mówisz wziąć plastiki z tylnego zderzaka.Tylko zaspawać i delikatnie naciągnąć kitu dlatego,że jak dasz włókno to musisz dać bardzo dużo szpachli by to wyrównać i szpachla ci po jakimś czasie popęka.