Znaczek przód i tył...

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez dragonfly » 24 sie 2008, o 17:47

Ja z tyłu przykleiłem na taśmę dwustronną i już tak jeżdże dwa miesiące i ładnie się trzyma.
dragonfly
Czytacz

Znaczek GOLF

Postprzez gluszek » 30 sie 2008, o 14:53

Witam
chciałem żebyście mi doradzili jak można ładnie i bez rysowania lakieru ściągnąć znaczek GOLF z tylnej klapy? Połowa już mi się odkleiła i chciałem go zdjąć całkowicie. Tylko pod tym napisem jest taki pasek taśmy i nie wiem czym ją potem zeskrobać? Czy jest do tych rzeczy jakiś preparat albo może ktoś już to robił domowym sposobem? Próbowałem nożem ale sie boje że porysuje lakier...
GOLF 3 by głuszek
kliknij i napisz co o nim sądzisz...
gluszek
Members

Postprzez Pomek » 22 wrz 2008, o 10:21

Witam. Ja też mam pytanie , ale związane jest ono ze znaczkiem VW. Dlaczego te znaczki z przodu i niekiedy z tylu w Golfach III sa jedne czarne a drugie srebrne? Jakie sa oryginalne ? Może to swiadczy o tym ze auto bylo stukniete ? Dziekuje z góry za odpowiedz
Pomek
Berbeć

Re: Znaczek GOLF

Postprzez Ww » 22 wrz 2008, o 13:08

gluszek napisał(a):Witam
chciałem żebyście mi doradzili jak można ładnie i bez rysowania lakieru ściągnąć znaczek GOLF z tylnej klapy? Połowa już mi się odkleiła i chciałem go zdjąć całkowicie. Tylko pod tym napisem jest taki pasek taśmy i nie wiem czym ją potem zeskrobać? Czy jest do tych rzeczy jakiś preparat albo może ktoś już to robił domowym sposobem? Próbowałem nożem ale sie boje że porysuje lakier...

Polecam plyn do usuwania etykiet w pojemniku przypominajacym spray z wystajacym pedzelkiem:Label remover Corporate Express(granatowy w pomaranczowe paski) ;-)
Ww
Czytacz

Postprzez jackar » 12 gru 2008, o 19:18

Ja to już nie wiem o co chodzi. Do swojego Golfa na tył potrzebuję emblemat, szukam na allegro i wszystkie co tam znajduję to są jakieś wciskane na zatrzaskowe kołki, a u mnie na pewno nie ma otworów na takie kołki :zly:
jackar
Berbeć

Postprzez swatu » 12 gru 2008, o 20:11

przedni znaczek jest na 3 takich zaczepach a tlni jest po prostu przyklejony
swatu
VIP

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez jackar » 13 gru 2008, o 10:39

swatu napisał(a):przedni znaczek jest na 3 takich zaczepach a tlni jest po prostu przyklejony

No to co za cholera, że wszystkie oferowane do "3" na tylną klapę są na kołki?
jackar
Berbeć

Postprzez czarnushek » 6 sty 2009, o 14:03

Pomek napisał(a):Witam. Ja też mam pytanie , ale związane jest ono ze znaczkiem VW. Dlaczego te znaczki z przodu i niekiedy z tylu w Golfach III sa jedne czarne a drugie srebrne? Jakie sa oryginalne ? Może to swiadczy o tym ze auto bylo stukniete ? Dziekuje z góry za odpowiedz

Ja też mam przemalowane na czarno i autko nie było stuknięte ;) tylko poprostu wg. mnie tak jest ładniej i dlatego przemalowałem a też były srebrne :) pozdrawiam :)
Volkswagen Golf - niemiecki samochód klasy kompaktowej, produkowany przez firmę Volkswagen od 1974 roku. Nazwa modelu pochodzi od nazwy prądu morskiego: Golfsztrom.

<B>Mój były Golfik ...</B> :)
http://www.golf3.pl/topics2/moj-golfik- ... .htm#40786
czarnushek
Czytacz

Postprzez Admor » 6 sty 2009, o 20:11

bo z kołkami to chodzi o to że tylny znaczek składa się z kółka pełnego płaskiego które jest przyklejone do klapy czymś a'la taśma dwustronna a do tego kółka wsadza się znaczek na trzech zaczepach. Ja odkleiłem całość potem rozpołowiłem i pomalowałem czarnym matem . Złożyłem i przykleiłem. Efekt jest na zdjęciu

Obrazek

ten się nada na tył :
znaczek

Z tego co słyszałem to nowsze golfy od 95 roku miały znaczek na kołkach już do klapy. Ja mam rocznik 92 i mam przyklejony.
Admor
Czytacz

Postprzez !diot » 6 sty 2009, o 20:27

No proszę, bardzo ciekawy temat;] Też mi się podobają czarne znaczki i właśnie planowałem taką zmianę na przodzie ;-)
Mój białasek czekający na mody...

I szkoda tylko, że w noc kwietniową,
Ciągnąc za sobą smród spalin,
Nie cały Związek poleciał w kosmos,
A tylko jeden Gagarin
!diot
Badacz tematu

Postprzez swatu » 6 sty 2009, o 20:56

ja swój oczywiscie pomalowalem pod kolor lakieru a przedniego nie mam :-D
swatu
VIP

Rocznik: 1995