http://moto.pl/MotoPL/1,90109,7392454,K ... tlami.html
jest mowa o swiatłach pozycyjnych,mijania i drogowych a halogeny przeciwmgielne przednie z tego co wiem nie należa do zadnych z tych grup
Moderator: Moderator
maximus_spi napisał(a):czyli to samo mozna powiedziec o tylnej wycieraczce?? ma byc w pełni sprawna?? i ma w ogóle byc na swoim miejscu??
maximus_spi napisał(a):a jesli nie mam w pełni sprawnych halogenow przednich lub tylko wlozone od tak lub nawet nie podłączone??
Opik napisał(a):Kosmit, ja tego nie powiedziałem, zależy na kogo trafisz, jeden po miesiącu straci dowód a inny 10 lat przejeździ bez kwęknięcia - nie ma reguły. Generalnie jeżeli Ci się podobają to bym zakładał, nie pójdziesz za to siedziećmaximus_spi napisał(a):czyli to samo mozna powiedziec o tylnej wycieraczce?? ma byc w pełni sprawna?? i ma w ogóle byc na swoim miejscu??
tylna wycieraczka nie jest obowiązkowym wyposażeniem samochodu, nie jest też zaliczana do dodatkowego w kwestii przepisów
nie dawno widziałem reportaż typu stop drogowka czy cos podobnego jak gosciu w dostawczaku stracił dowod za niesprawna wycieraczke tylna plus tam pare innych rzeczy...taka sama sytuacja jak z opisanymi przez ciebie halogenami...była ale niesprawnamaximus_spi napisał(a):a jesli nie mam w pełni sprawnych halogenow przednich lub tylko wlozone od tak lub nawet nie podłączone??
w świetle prawa możesz za to stracić dowód, albo nie przejść przeglądu
Nie masz przeciwmgielnych - nic się nie dzieje. Masz ale niesprawne - no niestety
maximus_spi napisał(a):z roznej strony idzie na patrzeć,jesli mam sprawne tylko o barwie żółtej?? jest halogen sprawny? jest a jeszcze raz odwołuje sie do przepisu w ktorym mowa o światłach mijania,drogowych lub pozycyjnych.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 19 gości