Żółte żarówki w światłach mijania - warto ?

Wszystko na temat tuningu optycznego naszych aut.

Moderator: Moderator

Postprzez prezesik » 20 paź 2010, o 21:33

Mnie to rozwalają te światła diódkowe, paski ...ala dzienne... A ludzie to kupują i na tym jeżdżą, bo ładnie wygląda, a nie zadbają o swoje bezpieczeństwo na drodze... Ale co tam wywody snuć, forum nie jest od tego.
Moim zdaniem żółte światła nie powinny być wycofane z legalnego użytkowania. Kiedyś sporo aut się widziało z żółtymi światłami selektywnymi.
prezesik
Members

Postprzez Skaktus » 21 paź 2010, o 11:07

sitek699 napisał(a):dajcie spokoj z zoltymi i xenonami ala biedronka toc to szok dla jadacych z przeciwka :cisza: ale kazdemu chodzi o wyglad widocznie

Kolega chyba nie widział potęgi żółtego światła w deszczu czy w mgle...To wtedy by zmienił zdanie.

W USA wracają do żółtych żarówek, niestety u nas jak zwykle, nie wolno i już.

Co do linijek LED itp, kilka razy widziałem ciekawie zrobione, tzn były tak wmontowane w reflektor że wyglądało to naprawdę ładnie. Co innego przyklejane pod reflektorem, na zderzku czy podświetlające progi.

Osobiście też mam 2 listwy w aucie... do oświetlenia bagażnika :-D Trafiły mi się za kilka zł, więc ze względu na małą ilość światła z żarówki założyłem takie listewki w boczkach bagaznika, ładnie ukryłem i całkiem dobrze oświetla.
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez gajdzik » 21 paź 2010, o 11:14

żółte żarówki jak dla mnie ok, nie raz do dziś mija się auto na dordze i nie oslepia, więc z tym spoko, a we mgle czy przy kiepskich warunkach pewnei radza sobei lepiej....
gajdzik
VIP

Postprzez Skaktus » 21 paź 2010, o 11:42

W deszczu najbardziej widać potęgę żółtych żarówek - światło nie "wsiąka" w asfalt.

Co do xenonów - miałem okazję zobaczyć nowe chińskie hidy w akcji. Nowe palniki mają 55 W, do startu potrzebują ok 7,5 - 8 A - pierwsze serie 20 A, kolejne 10 A (przy palniku 35w).

Teraz to dopiero jest jazda. Palników jest coraz więcej na allegro, są około 40 % bardziej jasne, co przy palniku 4300, zamiast standardowych 3200 lumenów, daje nam już 4480 lumenów. Świeci jak oszalałe.
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez prezesik » 21 paź 2010, o 11:51

jakby były żółte bańki na żarówki H7 to chętnie bym kupił, ale tylko są na H4 w cenie 119 zł za komplet na allegro sprowadzane z francji.
prezesik
Members

Postprzez Skaktus » 21 paź 2010, o 15:40

Żółtych nakładek też nie wolno używać...
Mirafioli
Skaktus
Badacz tematu

Postprzez TOMEK 84 » 12 gru 2010, o 13:36

nie wolno i nie wolno...
jak ktoś chce to niech motuje (byle nie hid bez soczewki :kwasny: ) i niech sie cieszy wyglądem i swieceniem .... a jak policja zatrzyma to zmiana na normalne i heja dalej
TOMEK 84
Members

Poprzednia strona

- - -

Powrót do Stylizacja