Ostrzeżenia przed nieuczciwymi użytkownikami !!!

Tutaj możesz wyrazić swoje opinie i sugestie na temat działania forum.

Moderator: Moderator

Postprzez mkkay » 13 sty 2013, o 20:54

tak jest na większości forów
moja biała strzała- moj-golf/biala-strzala-variant-1-9td-t50990.html

Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
mkkay
Members

Postprzez chomik » 13 sty 2013, o 22:04

mkkay napisał(a):tak jest na większości forów

Dokładnie tak . I dzieki temu można wstępnie wyeliminować potencjalnych złodziei . Zrobić dostęp od 50-100 postów i po problemie .
chomik
Fanatyk

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Paliwo: PB
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez PiJey88 » 13 sty 2013, o 22:24

temat wałkowany 1000 razy, bardzo dużo osób sprzedaje tu z 0 postami bardzo ciekawe rzeczy, często są to osoby znane na innych forach, więc zablokowali byśmy sami sobie możliwość kupowania fajnych rzeczy od osób które udzielają się gdzie indziej
PiJey88
Administrator

Rocznik: 1996
Silnik: 2.8 VR6 AAA
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez PrzemkoXVI » 13 sty 2013, o 23:26

Szczerze powiem - sami jesteście sobie winni. Zazwyczaj jest tak, że różnica między poleconym priorytetem, a wysyłką za pobraniem wynosi od 5 do 10 zł. Mamy wówczas pewność, że paka przyjdzie, albo że sprzedający coś kombinuje. Poza tym gdybyśmy wprowadzili ograniczenia z postami to w dziale "Kupię" osoby zaczynające przygodę z forum (albo i nie zaczynające, które wybrały się jedynie na zakupy) nie mogłyby dokonać żadnego zakupu.
PrzemkoXVI
Members

Postprzez Vengazo » 14 sty 2013, o 22:24

PiJey88 napisał(a):temat wałkowany 1000 razy, bardzo dużo osób sprzedaje tu z 0 postami bardzo ciekawe rzeczy, często są to osoby znane na innych forach, więc zablokowali byśmy sami sobie możliwość kupowania fajnych rzeczy od osób które udzielają się gdzie indziej

Popieram, ale uważam że dużo osób raczej bierze paczki za pobraniem osobiście jak wysyłam paczki to biorę przed wpłatę bo kilka razy wysłałem pobraniową i wracała do mnie a to stracone pieniądze i czas który ktoś traci na zasuwanie na pocztę. Dlatego trzeba uważać od kogo i co się kupuje palicho jak to te 160 zł dobrze,że nie 1600zł :)
Vengazo
Badacz tematu

Rocznik: 2009
Silnik: 1.9
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez chomik » 14 sty 2013, o 22:48

A ja powiem , ze ostatnio robiłem pewną tranzackję z użytkownikiem naszego forum , prosiłem o paczke za pobraniem , a użytkownik stwierdził ... poco sie bawić w pobrania .... wysyłam paczke i jak przyjdzie paczka prosze o przelew . Szybciej , prościej i przyjemniej . W końcu to forum "ludzi z pasją " a nie oszustów . Ale jak forum liczy na super okazje od nowych userów to trzeba liczyć sie z ty, że większość userów to oszusci a garstka nowych to ludzie z pasja .
chomik
Fanatyk

Rocznik: 1995
Silnik: 2000
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez seba650 » 14 sty 2013, o 23:00

Ja jak kogoś nie znam to mówię żeby wysyłać za pobraniem ;-)
seba650
Badacz tematu

Postprzez Affkariusz » 23 sty 2013, o 13:30

jak widać kręciek straszny, ale widzę, ze nie jestem sam wiec coś w tej sprawie mozemy zdziałąć :) wczoraj gość do mnie napisał z pretensjami, ze lamp nie odebrałem. KU*WA co za palant ...
Affkariusz
Berbeć

Postprzez mkkay » 23 sty 2013, o 14:55

Affkariusz paczka mogła być nadana ale kurier dał dupy

powiem z własnego doświadczenia,
z kurierami jest tak że czasem nie chce się im podjechać bo zapomną albo za daleko albo że śnieg i inne takie ,
wypisują blankiecik dla swoich że odbiorca nie obecny albo że nikogo nie zastali i wtedy paczka nie dochodzi
mam znajomego w GLSie i parę razy z nim jeździłem i widziałem na własne oczy jak to robią a mało tego jak traktują same przesyłki,
kiedyś na aledrogo nabyłem dla dziecka fajne łóżko, i czekałem dwa tygodnie i nic ,
w końcu niepotrzebnie opier.... gościa że nie wysłał ,a okazało sie że paczka była po 48 godzinach już na miejscu, tylko kurier stwierdził ze to za duże a na moje osiedle jest ciężko wjechać busem bo ciasno i nie dowiózł tylko wypisywał sobie kwitek że nikogo nie było

ostatnio wysyłałem deskę z golfa,pocztą,
paczka wielka i jakoś nie było problemu i opłata o wiele tańsza niż w kurierach ,
o 16 paczkę nadałem a na drugi dzień była na miejscu

Nie dyskutuj z idiotą! Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem...
mkkay
Members

Postprzez Affkariusz » 24 sty 2013, o 11:27

Ale sluchaj. On nawet nie chce potwierdzenia mi wysłać(bo zapewne go nie ma). Kontakt z nim zerowy, bo nie odbiera i nie odpisuje... nie tylko mi te lampy sprzedał i nie wysłał. Gośc po prostu na odstrzał.
Affkariusz
Berbeć

Postprzez mkkay » 24 sty 2013, o 11:38

no to trzeba jechać w odwiedziny, na kawę :mrgreen:

mkkay
Members

Postprzez Affkariusz » 24 sty 2013, o 11:54

Chyba widział ten temat na forum i dostał ode mnie kilka dość surowych smsów, bo napisał mi, ze kase odda do końca tygodnia. W przeciwnym wypadku naprawde pojadę " na kawę" :)
Affkariusz
Berbeć

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Sugestie i uwagi