Moderator: Moderator
damiano01459 napisał(a):Witam. Ostrzegam wszystkich przed tym użytkownikiem. Konkretnie chodzi o użytkownika, który wcześniej był tu znany pod innym nickiem: haem1 i, który dalej prowadzi swój proceder.
Niestety tamten temat jest już zamknięty więc postanowiłem założyć nowy.
Po krótce opisze moją sprawę, dziś wiem, że za bardzo mu zaufałem i to był błąd, ale cóż czasu nie cofnę, natomiast może nikt więcej nie zostanie przez niego oszukany, naciągnięty... Kupił on ode mnie zestaw xenon, może kupił to nieodpowiednie słowo. Napisał, że bierze, wymieniliśmy się danymi, ja podałem nr. konta on dane do wysyłki. Na następny dzień tj. 09.09.12 poprosił o dodatkowe zdjęcia, ja je mu wysłałem, nie odpisał już nic. Miałem w tym czasie innych kupców i pytałem haema czy na pewno bierze. 11.09.12 odpisał, że już przelał pieniądze. Myślę, ok. Wysłałem paczkę 14.09, ale jak się okazało później niestety pieniędzy na koncie nie było. Pisałem do niego wiadomosc, odpisał, że pieniądze mu się cofnęły na konto i prosił abym mu podał jeszcze raz dane bo może jakiś błąd itp.. , oczywiście wysłałem ponownie dane. Sprawdzałem konto i pieniędzy nie było. W międzyczasie paczka już do haema dotarła. Pisałem ponownie, odpisał, że nie miał czasu wysałac bo siedział z córką itp.. i wyśle jutro na 101%. Na drugi dzień tj. 20.09.12 wysłał mi pw z wiadomością, że pieniądze wysłał ok.10 rano i będą u mnie na następny dzień. Pieniędzy do tej pory nie mam. Kontakt się urwał, na tablica.pl sprzedaje jednak kilka przedmiotów, posługując się nr. z portalu zadzwoniłem do niego. Twierdzi, że pomyliłem nr., że on zestawu nie posiada, że dopiero zamierza sobie kupic xenon i najważniejsze to w ogóle się przedstawił za kogoś innego w trakcie rozmowy!
Tak to mniej więcej wygląda. Wiadomośc poszła też na VagLubuski na którym to Maciej jest także użytkownikiem.
deusiwo napisał(a):Trzeba było sprawdzić, czy jest kasa a potem wysyłać i nie było by problemu
marianski696 napisał(a):Zostałem oszukany przez "kolegę" Mati84. W wielkim skrócie, wystawiłem ogłoszenie w dziale KUPIĘ konkretnie chodziło o szeroką stal, dostałem od niego wiadomość prywatną, że ma na sprzedaż z oponami i chcę 800 zł. Ma temat na allegro, podał mi swojego facebooka gdzie ma ponad 200 zdjęć różnych samochodów z roboty, w tym swojego golfa 3 . Więc zaufałem mu i przelałem mu połowę kwoty czyli 400 zł . I tutaj się zaczyna... Przesyłkę miał wziąć jego kolega, najpierw dowóz opóźnił się o 3 dni z powodu szkolenia kolega w pracy ! Następnie kolega wiozący felgi do Krakowa miał wypadek ( wjechał w niego tir, gdy stał na poboczu ! ). Poprosiłem go o zwrot gotówki, i tak zwodzony kolejnymi wykrętami do teraz nie mam kasy a od "wypadku" minęło 5 dni . Co robić ? Wiem, że sprawę trzeba zgłosić na policji, ale jakie są szanse że odzyskam pieniądze ? Odzyskał ktoś kiedyś kasę od takiego cwela ? Jestem załamany, akurat święta a ja na prezenty nie mam teraz. NIE KUPUJCIE NIC OD MATI84
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość