Ostrzeżenia przed nieuczciwymi użytkownikami !!!

Tutaj możesz wyrazić swoje opinie i sugestie na temat działania forum.

Moderator: Moderator

Postprzez deusiwo » 28 wrz 2012, o 20:21

Trzeba było sprawdzić, czy jest kasa a potem wysyłać i nie było by problemu :)
deusiwo
Members

Rocznik: 95
Silnik: ADZ
Paliwo: PB
Nadwozie: 5-drzwiowe

Postprzez prezesik » 29 wrz 2012, o 00:25

Części z forum tylko zakupować "za pobraniem". Jeżeli sprzedający nie chce się zgodzić to "na drzewo".
prezesik
Members

Re: Ostrzeżenie przed użytkownikiem Halabalaha

Postprzez Samer » 2 paź 2012, o 17:20

damiano01459 napisał(a):Witam. Ostrzegam wszystkich przed tym użytkownikiem. Konkretnie chodzi o użytkownika, który wcześniej był tu znany pod innym nickiem: haem1 i, który dalej prowadzi swój proceder.
Niestety tamten temat jest już zamknięty więc postanowiłem założyć nowy.
Po krótce opisze moją sprawę, dziś wiem, że za bardzo mu zaufałem i to był błąd, ale cóż czasu nie cofnę, natomiast może nikt więcej nie zostanie przez niego oszukany, naciągnięty... Kupił on ode mnie zestaw xenon, może kupił to nieodpowiednie słowo. Napisał, że bierze, wymieniliśmy się danymi, ja podałem nr. konta on dane do wysyłki. Na następny dzień tj. 09.09.12 poprosił o dodatkowe zdjęcia, ja je mu wysłałem, nie odpisał już nic. Miałem w tym czasie innych kupców i pytałem haema czy na pewno bierze. 11.09.12 odpisał, że już przelał pieniądze. Myślę, ok. Wysłałem paczkę 14.09, ale jak się okazało później niestety pieniędzy na koncie nie było. Pisałem do niego wiadomosc, odpisał, że pieniądze mu się cofnęły na konto i prosił abym mu podał jeszcze raz dane bo może jakiś błąd itp.. , oczywiście wysłałem ponownie dane. Sprawdzałem konto i pieniędzy nie było. W międzyczasie paczka już do haema dotarła. Pisałem ponownie, odpisał, że nie miał czasu wysałac bo siedział z córką itp.. i wyśle jutro na 101%. Na drugi dzień tj. 20.09.12 wysłał mi pw z wiadomością, że pieniądze wysłał ok.10 rano i będą u mnie na następny dzień. Pieniędzy do tej pory nie mam. Kontakt się urwał, na tablica.pl sprzedaje jednak kilka przedmiotów, posługując się nr. z portalu zadzwoniłem do niego. Twierdzi, że pomyliłem nr., że on zestawu nie posiada, że dopiero zamierza sobie kupic xenon i najważniejsze to w ogóle się przedstawił za kogoś innego w trakcie rozmowy!
Tak to mniej więcej wygląda. Wiadomośc poszła też na VagLubuski na którym to Maciej jest także użytkownikiem.

W ten sam sposob wyslalem gosciowi dystanse za pobraniem twierdzil ze nie ma numeru paczki numer wyslalem sam widzilem do jego wiochy na poczte dystanse dotarly bylem stratny na wysylce za pobraniem bo owe dystanse do mnie wrocily po prostu smiech na sali i glupie zarty owy Halabala vel. Haem1 jest smiesznym gosciem numer gg sie nie zgadza lecz numer IP kompa juz tak latwo to sprawdzic wuja Google jest wielki olac tego goscia i tyle w temacie.
Bóg dał nam nogi po to, byśmy mogli dojść tam, gdzie nie możemy dojechać na glebie.

http://www.golf3.pl/topics2/mk3-od-samera-vt48364.htm
Samer
Badacz tematu

Postprzez patrykl » 9 paź 2012, o 01:04

deusiwo napisał(a):Trzeba było sprawdzić, czy jest kasa a potem wysyłać i nie było by problemu :)

Nigdy nie wysyłam pierwszy. Najpierw wpływ na konto, później paczka, chociaz i tu jest haczyk. ostatnio facet kupił ode mnie, paczka wróciła (on tłumaczył, że nie dotarła, ja twierdze, że nie odebrał). Efekt - odebranie paczki zwrotnej - 90 zł, ponowna wysyłka również 90.
patrykl
Berbeć

Postprzez marianski696 » 21 gru 2012, o 21:11

Zostałem oszukany przez "kolegę" Mati84. W wielkim skrócie, wystawiłem ogłoszenie w dziale KUPIĘ konkretnie chodziło o szeroką stal, dostałem od niego wiadomość prywatną, że ma na sprzedaż z oponami i chcę 800 zł. Ma temat na allegro, podał mi swojego facebooka gdzie ma ponad 200 zdjęć różnych samochodów z roboty, w tym swojego golfa 3 . Więc zaufałem mu i przelałem mu połowę kwoty czyli 400 zł . I tutaj się zaczyna... Przesyłkę miał wziąć jego kolega, najpierw dowóz opóźnił się o 3 dni z powodu szkolenia kolega w pracy ! Następnie kolega wiozący felgi do Krakowa miał wypadek ( wjechał w niego tir, gdy stał na poboczu ! ). Poprosiłem go o zwrot gotówki, i tak zwodzony kolejnymi wykrętami do teraz nie mam kasy a od "wypadku" minęło 5 dni . Co robić ? Wiem, że sprawę trzeba zgłosić na policji, ale jakie są szanse że odzyskam pieniądze ? Odzyskał ktoś kiedyś kasę od takiego cwela ? Jestem załamany, akurat święta a ja na prezenty nie mam teraz. NIE KUPUJCIE NIC OD MATI84
marianski696
Czytacz

Postprzez Opik » 21 gru 2012, o 23:42

Próbowałeś z nim to wyjaśnić? Może faktycznie coś się stało.
A jeśli nie no to pojechał grubo. Jak masz korespondencję, aukcję i potwierdzenie przelewu to możesz na policji walczyć o swoje
Opik
Members

Silnik: 2.0
Paliwo: PB+LPG
Nadwozie: 3-drzwiowe

Postprzez marianski696 » 22 gru 2012, o 00:47

Opik, Stary, ile ja straciłem czasu na rozmowy i wyjaśnianie z nim tego. Dałem mu do dzisiaj ostatnią szansę, ale niestety kasy dalej nie ma.

Przełożenie terminu odbioru felg --> wypadek wiozącego felgi ---> brak czasu na wykonanie przelewu --> rzekomo zamrożone środki na koncie... i cały czas wymówki . Dla mnie za dużo , ja poważnie nie bardzo mam chęci łazić po komisariatach i sądach, ale nie popuszczę chociaż bym miał dołożyć do tego, nienawidzę złodziejstwa i cwaniactwa. Sam staram się zachowywać jak należy w stosunku do tych z którymi robię interesy, bo wiem że tak należy.

Przestrzegam przed tym użytkownikiem, tym bardziej że zdolny jest kroić ludzi z forum pisząc sobie w tym samym czasie posty w swoim temacie.

Podaję jeszcze link do jego ogłoszenia na talbica.pl

http://tablica.pl/oferta/sprzedam-duzo- ... 1Z38d.html

Moja rada ,nie kupować...
marianski696
Czytacz

Postprzez seba650 » 22 gru 2012, o 23:57

Ja to bym pojechał tam do niego, załatwił to po męsku. Odda kase jeszcze tego samego dnia. ;-)
seba650
Badacz tematu

Postprzez chomik » 23 gru 2012, o 11:51

marianski696 napisał(a):Zostałem oszukany przez "kolegę" Mati84. W wielkim skrócie, wystawiłem ogłoszenie w dziale KUPIĘ konkretnie chodziło o szeroką stal, dostałem od niego wiadomość prywatną, że ma na sprzedaż z oponami i chcę 800 zł. Ma temat na allegro, podał mi swojego facebooka gdzie ma ponad 200 zdjęć różnych samochodów z roboty, w tym swojego golfa 3 . Więc zaufałem mu i przelałem mu połowę kwoty czyli 400 zł . I tutaj się zaczyna... Przesyłkę miał wziąć jego kolega, najpierw dowóz opóźnił się o 3 dni z powodu szkolenia kolega w pracy ! Następnie kolega wiozący felgi do Krakowa miał wypadek ( wjechał w niego tir, gdy stał na poboczu ! ). Poprosiłem go o zwrot gotówki, i tak zwodzony kolejnymi wykrętami do teraz nie mam kasy a od "wypadku" minęło 5 dni . Co robić ? Wiem, że sprawę trzeba zgłosić na policji, ale jakie są szanse że odzyskam pieniądze ? Odzyskał ktoś kiedyś kasę od takiego cwela ? Jestem załamany, akurat święta a ja na prezenty nie mam teraz. NIE KUPUJCIE NIC OD MATI84

Użytkownik Mati jest znany na innych forach , w tym samym dziale ...... ;/ za identyko oszustwa .
chomik
Fanatyk

Rocznik: 1995
Silnik: 2000

Postprzez marianski696 » 23 gru 2012, o 15:58

chomik, To mnie dobiłeś, miałem jeszcze jakąś nadzieje. Znasz możę kogoś kto był przez niego oszukany ? Może wiesz na jakich forach ?

seba650, Nawet nie wiesz jak chętnie załatwił bym faceta. Mam dość dużych znajomych w Gdańsku ale póki sprawa jest na policji nic nie mogę zrobić. Nawet nie wiem czy powinienem pisać ten post... eh już nic nie kupię w taki sposób.
Ostatnio edytowano 23 gru 2012, o 16:03 przez marianski696, łącznie edytowano 1 raz
marianski696
Czytacz

Postprzez chomik » 23 gru 2012, o 16:00

pw
chomik
Fanatyk

Rocznik: 1995
Silnik: 2000

Uwaga na użytkownika forum - FOCUS12

Postprzez Affkariusz » 28 gru 2012, o 11:27

WItajcie. Uwazajcie na tego użytkownika forum. Wystawił lampy i halogeny na sprzedaż, zadzwoniłem do niego, wszystko wyglądało ok. Po przelaniu pieniedzy na jego konto kontakt się urwał, ale na szczęscie podał mi swoje dane wiec przywitam go w domu :)
Ostatnio edytowano 28 gru 2012, o 11:51 przez Affkariusz, łącznie edytowano 1 raz
Affkariusz
Berbeć

Poprzednia stronaNastępna strona

- - -

Powrót do Sugestie i uwagi