Moderator: Moderator
Procent napisał(a):I zrób mu kompletny przelot
noname_conek napisał(a):żaden przelot! jesli chcesz podnieść moc to pamiętaj że zawsze lepiej odjąć 100kg niż dodac 10-15KM
Żeby podnieść moc w twoim aucie moja rada jest taka:
-to po pierwsze "odchudzić go troszkę" czli powywalać zbędne rzeczy które ważą [np. dojazdówka, skrzynkę z kluczami niepotrzebnymi jak ktoś wozi:P np jak jest niesprawna klima zdemontować ja wraz z chłodnicą itp po kilogramie a auto znacznie lepiej bedzie sie odpychać]
-Wstawić stożkowy filtr powietrza K&N [nie jakieś podróbki z allegro] i odseparować go od silnika tak zeby nie brał ciepłego powietrza tylko zimne
-sportowy kolektor wydechowy oczywiście dedykowany jakiś a nie zamiennik
-kiedys wszyscy wstawiali zamiast kata albo strumiennice albo kawał rury[tzw przelot] teraz wracają znowu to katalizatorów tym razem sportowych które znacznie poprawiają osiągi tym że pozwalają żeby auto lepiej "oddychało" tłumi środkowy można wywalić i wstawić w to miejece rurę ale i można zostawić dużej różnicy nie będzie, koniec zakończony sportowym wydechem np remus itp
oczywiście cały układ wydechowy z kwasówki która bedzie o wiekszej średnicy niż oryginał.
-na koniec oczywiście strojenie na jakiejś hamowni
Koszt całej opoeracji to na pewno powyżej 3tyś złotych, przyrost mocy znaczny chodz bez szału bo wydaje mi sie że w granicach 180-190Ps moment wzrósł by gdzies do 200nm [oczywiście tylko przypuszczenia ]
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 8 gości