Sokół napisał(a):http://forum.vwgolf.pl/vi...04afa3f305ee4c1 poczytaj to
Ale to na zasadzie chwilowego wzrostu bo na dłuższą metę nie polecana jest taka przeróbka.
Moderator: Moderator
marrcee napisał(a):ja niby tez mam chip ktory z 90 podniosl mi moc do 110 ale nie mialem jeszcze okazji byc na hamowni. ostatnio jak sie zorietowalem mam jeszcze podobno intercooler choc nie wiem za bardzo na jakiej zasadzie dziala jeszcze w kazdym razie przyspieszenie mam konkretne i ogolnie autko przyjemnie chodzi
lysutki napisał(a):marrcee napisał/a:
ja niby tez mam chip ktory z 90 podniosl mi moc do 110 ale nie mialem jeszcze okazji byc na hamowni. ostatnio jak sie zorietowalem mam jeszcze podobno intercooler choc nie wiem za bardzo na jakiej zasadzie dziala jeszcze w kazdym razie przyspieszenie mam konkretne i ogolnie autko przyjemnie chodzi
Bocian-t5 napisał(a):
intercooler chlodzi powietrze pompowane przez turbine. a jak wiadomo im temperatura mieszanki nizsza tym mieszanka lepiej sie spala
bazzz napisał(a):panowie jesli chodzi o silnik 1Z to wiem ze mozna spokojnie podwyzszyc jego moc o 25 KM ... i to nie wkladajac jakies dziwne twory kolesi z allegro ( nie chcialbym tu nikomu ujmowac ) ale wstawiajac nowy soft - znaczy sie poprawiajac firmowy bo jak wszystkim wiadmo, ze VW zaklada blokady na moc silnika ( nie mam pojecia czemu)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości