araskowalczyk napisał(a): Nie kupowac z allegro tych pseudochipów za 200-300zł bo to nic nie da. Radzę zainwestowac wiecej pieniedzy a bedziesz naprawde zadowolony.
Jak bedziesz chcial jeszcze cos wiedziec to pisz;]
nie żebym reklamował Allegro ale kupiłem tam chipa jest prawdopodobnie kopią z dobrej firmy chiptuningowej zapłaciłem tylko 200 zł
ponieważ można mieć sceptyczne podejście do zakupów na Allegro i jakości oferowanych tam chipów zawsze można pojechać do firmy tuningowej i zapłacić 1500 zł w niektórych przypadkach za ten sam chip (skrót myślowy czyli w tym z allegro i z firmy tuningowej są zwiększone parametry map paliwa,, powietrza i inne przykładowo jak w moim 14 map, o zbliżone wartości) , problem polega na tym jak sprawdzić jakość takiego chipa
ja po pierwsze poszukałem na forach ale nie polskich
potem ze strony evc pobrałem wersję demo winolsa, i potem zakupiłem chipa, sprawdziłem co i jak i wrzuciłem do autka
Niestety jest też ale do chipa z Allegro, żeby to nie wyglądało tak pięknie, bo kupując go np. za 300 zł należy doliczyć pracę mechanika (demontaż ECU), wlutowanie podstawek (lub pamięci) do ECU, to też są koszty, dla mnie akuratnie wyniosły 0 zł, bo moje hobby to motoryzacja i elektronika.