Ten zderzak jest tylko takim przejściowym etapem.Nie sądzisz chyba,że będę z czymś takim na dłuższą metę jeździł.Ostatecznie będzie na ori zderzaku,który nie będzie w ogóle wycięty.Będą widoczne tylko 4 dolne żebra.
Mam już taki,nawet w kolorze,kwestia montażu.Czekam z tym jednak do poprawki softu i pomiaru na hamowni.
Co do zmian pod maską,to tak dokładnie miało być,chodziło mi o takie poprowadzenie rur,żeby pojemność układu była jak najmniejsza.A taki schemat gwarantował najkrótszą drogę.
Druga sprawa,musiałem coś zmienić,bo wcześniejszy układ już mi się znudził.
Ten fmic jest w tym przypadku najlepszym rozwiązaniem,pasuje idealnie.Zarówno z wejściem,jak wyjściem,zero jakiejkolwiek rzeźby.Całe orurowanie zostało wykonane z gotowych,zakupionych na allegro elementach .
Jest trwałe i co najważniejsze funkcjonale.
http://moto.allegro.pl/rura-lacznik-90st-l-aluminium-51-mm-dolot-fmic-i2718918958.html
Spawanie ograniczone było tylko do przedłużenia dwóch końcówek kolanek i wspawania flanszy pod map.
Zamysł była taki,zrobić to jak najmniejszym nakładem pracy,przy jak najkrótszej drodze,co w 100tu procentach zostało uzyskane.
Inna sprawa,to musiałem coś pod machą zmienić,bo jak pisałem,stary układ rur już mi się znudził.
Efekt końcowy wszystkim się podoba,mnie też .
Mogłem poprowadzić rurę z turbiny tak,jak na tym zdjęciu i puścić ją po pasie,ale to zdecydowanie wydłużyłoby drogę,dwukrotnie,co mi nie za bardzo pasowało.
Powiedz mi,co takiego niezwykłego jest w starych,zdezelowanych coolerach z saaba?
Ten ma dużo lepszy rdzeń,jak jego poprzednicy,pojemność,która spokojnie i 220 obsłuży,jest nowy i co najważniejsze idealnie mi podpasował.
Nie celuję w 220 koni,do tego bym potrzebował 260tek.To co jest obecnie,dobre 195 koni spokojnie do codziennej jazdy wystarcza.
Pompa ma jeszcze duży zapas paliwa,obecnie tylko 4.48v,czyli nie jest nadmiernie wysilona.
Biorąc pod uwagę fakt,że 200 z ahh potrzebne jest minimum 4.6v,to nie jest źle.
Wałek z sdi to najtańsza i najlepsza za te pieniądze opcja dla wałków,które dają jakiekolwiek przyrosty.A,że te dają całkiem spore gifty,to warto wydać 250 zeta.