PiJey88, no to jest trochę wydatku tydzień temu kupiłem vr6, czyli pod turbo trzeba kuć silnik ? A ten soft turbo z czym się wiąże bo w tych tematach jestem zielony nigdy nie miałem do czynienia z turbo
svg, ponoć bez kucia na soft turbo silnik do 300 KM wytrzymuje, ale pewnie rozleci się po kilku sezonach, więc jak uturbiać to obowiązkowo kucie
jeśli nie dysponujesz taką kasą to szkoda twojego czasu, oczywiście koszty wyliczone jak byś to robił sam, a jako że nie masz o tym pojęcia to w każdej firmie tuningowej policzą za taką robotę gruuuubo więcej
no juz nie badzmy tacy chop do przodu z cenami jesli odda komus do zrobienia to faktycznie cenowo nie wesolo od 10 tys.. ale jak umie spawac zna sie na budowie turbo i jego dzialaniu i ma troche oleju w glowie zeby nie przesadzac z podnoszeniem cis to soft turbo z 3-4 tys by mogl zrobic ale gow.. straszne i ulep ale soft turbo by byl ok
poza tym ... wieksze wtryski ic i sterowanie np ecumasterem ew dodatkowe wtryski ale to juz zabawa zadko stosowana bo sa bardzo wydajne wtryski dostepne i mozna sie bawic... ale jak ktos niema rozeznania i niema zlotej raczki i tiga bo migiem to sobie moze nasmarkac to cenowo nie wesolo