Witam, prawdopodobnie moja turbina stwierdziła, że chce by ją pomuskać i zregenerować. Na szczęście to nic pewnego, a więcej będę wiedział na przełomie 10/11. Jednak jeśli trzeba będzie ją regenerować to czy jest sens? czy może założyć coś większego? Tylko jak z przeróbkami i co pasuje bez problemu do 1z? Ktoś już może przerabiał temat wymiany turbiny w 1z?
Moje mk3 “go to work, send your kids to school follow fashion, act normal walk on the pavements, watch T.V. save for your old age, obey the law Repeat after me: I am free”
ja dawałem do regeneracji bo kolega jezdził do szkoły to zawiusł i jak rozebrali to drozej wyniosła by regeneracja niz kupienie 2 turbo wienc sie dobze zastanow
nie ma mnie tam na forum, jest tylko nick zarejestrowany. Szukam porady tu, a nie tam.
Procent napisał(a):regeneruj jeżeli nie masz zamiaru podkręcać silnika
Plan na to jest, ale sam program + wtryski.
Moje mk3 “go to work, send your kids to school follow fashion, act normal walk on the pavements, watch T.V. save for your old age, obey the law Repeat after me: I am free”
Turbina BRD.Kolektor z afn, nie jestem pewien czy z 1Z podchodzi.Dolot z filtra powietrza,ori z 1Z\afn po małej przeróbce.IC mała rzeźba dałbyś radę.Zasilanie w oliwe wystarczy podgiąć.
Kolektor jak już coś to z AWX-a podchodzi pod 1z. Przejściówkę na flanszy trzeba tylko zrobić bo tam jest grubsza, ale to już błahostka. koszt takiego kolektora ssącego to 100-130 zł i NM napewno urosną
Weźmiesz mnie na prostej?? A ja Cię zniszczę na zakręcie!!
masz na mysli wymiane N75 dolozenie wezy podcisnieniowych i AQ podcisnienia do tego nowe ECU (jesli obecne to 8bit) lub program w starym (kompletnie nowy od 110KM) no i na koniec wtryskiwacze i pompa wtryskowa - od 90KM raczej psu na bude przy turbo z AWX/BRD
moim skromnym zdaniem - przerost formy nad trescia - regenerowac turbine - moda zapodac i golf bedzie latal z programem (na ulice) bardzo fajnie - wymiana turbiny na vnt pociagnie za soba lawine kosztow - a co najwazniesze bez ogarniecie podstaw (ECU/N75/podcisnienbia/AQ/ECU) auto nie bedzie jezdzic
leopard, takiej odpowiedzi oczekiwałem . Dzięki bardzo. ktoś w końcu wytłumaczył mi jak to by wyglądało ze zmianą, a jest to w pełni nieopłacalne ;d