łukasz1983 napisał(a):To w końcu jak.W pierwszym poście pisałeś,że na postoju podchodzi do 90*C,a w ostatnim piszesz,że poszła trochę ponad 70*C i włączył się 3 razy wentylator,co wskazywało by na 90*C,oraz pomiar tak samo wskazuje.Wskazywał ci kiedykolwiek 90*C?
Może trochę niejasno napisałem.Chodzi o to,że podczas jazdy temperatura nie podnosi się powyżej 70 st.,gdy chwilę postoję to temperatura rośnie na wskaźniku do około 85 st.i wtedy włącza się wentylator.Gdy odpowietrzałem to temp.dochodziła do ok.85 st i wentylator po czym spadała do około 70st.(oczywiście na wskaźniku). Kupiłem go 2 tygodnie temu i od początku było 70 stopni na wskaźniku.
[ Dodano: 2014-11-01, 18:22 ]VolDan napisał(a):wyjmij termostat, zagrzej wodę na wrzątek i sprawdź czy się otworzy, jeśli tak no to wiesz że termostat sprawny. wskazania wskazaniami ale czy spalanie wzrosło? licznik pokazuje tylko orientacyjnie, albo podjedz pod VAG niech Ci podepnie i będziesz wiedział.
Termostat sprawny na bank,a spalanie to 9l lpg.Dziś właśnie specjalnie tankowałem i sprawdzałem.Więc wygląda,że w normie.Czytałem gdzieś,że problem może być z licznikiem więc chyba tak będzie w tym przypadku bo już nie mam pomysłu.