Witam, napisze od samego poczatku. W moim golfie zostala wymieniona uszczelka pod glowica, termostat, termowlacznik. Po wymianie wlalem wode do zbiorniczka wyrownawczego, odpalilem auto i nawiew dalem na full na goracy. Pochodzil tak z 20min i wszystko bylo ok. Pozniej zrobilem trase 100km, wszystko ok do czasu wylaczenia silnika. Po wylaczeniu silnika poziom wody sie podnosi i wyzuca wode przez zbiorniczek. Wszystkie weze oprocz dolnego weza od chlodnicy sa gorace, dolny waz staje sie cieply gdy otworzy sie termostat i po chwili wlacza sie wentylator i wtedy poziom wody spada prawie do 0. Pozniej wentylator sie wylacza i poziom wody wzrasta a gdy wylacze silnik wyzuca wode.
Ślepy, Zmień korek zbiorniczka wyrównawczego.
Mógł siąść w nim zawór i nie upuszcza ciśnienia.
Sprawdź też czy jest dobrze odpowietrzony.Odpal go na zimnym silniku,odkręć korek i niech pochodzi aż włączy się wentylator,możesz w trakcie odpowietrzania uciskać grube węże,prędzej pozbędziesz się powietrza z układu.
Lipa jak hooooj.... Zagladam do srodka, dodaje gazu i czym wiecej gazu tym wiecej babelkow. Gaz na full i wyrzuca wode. Temperatura caly czas jest w okolicach 90°. Mam do was pytanie i prosze o odpowiedz. Potrzebuje auto doslownie od wtorku do piatku codziennie 25km w jedna strone. czy moge tak jeszcze pojezdzic 4 dni i ewentualnie co moze sie stac? Dodam ze nie zalezy mi na tym aucie, jedynie na fantach jakie w nim mam. Auto mialem sprzedawac ale szkoda inwestowac, od dluzszego czasu szukam golfika a od piatku nie bede potrzebowal juz auta przez 3 tyg i mam nadzieje ze przez ten czas kupie godnego nastepce
Nie, nie. Zalalem na nowo, odpalilem, odkrecilem korek, sciskalem weze, nawiew na full, po okolo 20min sie odpowietrzyl. Zrobilem mala rundke wylaczytlem auto i wywalalo wode. Pozniej znajomy looknal, odkrecil korek odpalil auto (auto bylo zagrzane) dodawal gazu a tu babelki i czym wiecej gazu tym wiecej babelkow az wyrzucalo wode.
Nie planowalem.... Mam nadzieje ze w czasie 4 tyg znajde golfika a tego potrzebuje dokladnie na te 4 dni. Da rade zrobic nim jeszcze 200km? 50km dziennie?