Zrobiłem wszystko jak należy i dalej autko się grzeje bardzo długo, dochodzi do tych 84 stopni i po włączeniu ogrzewania/chłodzenia momentalnie schodzi do 70 stopni.
Niby wg. zaleceń typowe do Golfa ABU jest termostat 84 stopnie ale myślę nad zmianą na 87 lub 93 ewentualnie mam spieprzone coś ale czujnik łapie więc nie wiem o co chodzi dalej a teraz jak jest zima i mrozy po -20 stopni to i tak nie ma prawa się nagrzać, teraz do więcej niż 75 stopni nie dochodzi (po około 30 min jazdy)
Mam kilka pytań co do doradztwa w wymianach/problemach w aucie.
##
Żeby już nie zaśmiecać nowymi tematami mam zamiar wymienić świece tylko nie wiem na jakie czy iskrowe czy żarowe więc czekam na jakieś polecenia bo szukałem w necie i jest tego pełno i nie jestem w stanie wybrać dlatego pytam Was miłośnicy golfów.
##
Mam mróz na szybach w aucie i żeby te je**ństwo zeszło to muszę czekać około 20 minut na full ogrzewaniu oraz skrobaniu skrobaczką, do kupienia mam środek odmrażający k2 alaska i zobaczę czy coś pomoże ale to tylko efekt do jazdy tak to szyby w aucie będą zamrożone dalej.
Dlatego moment dzisiaj postanowiłem wziąć 4 skarpety naładowane ryżem bo żwirku silikonowego akurat nie posiadam, kot bieduje na normalnym żwirku

i czekam na efekt czy to coś pomoże a jak nie to chyba czas na wymianę filtra kabinowego.
##
Mam do kupienia pół roku używane lampy tylne Clear Red White w cenie 40zł sztuka, w stanie idealnym i pytanie czy warto?
Na razie wielki tuning mi się nie szykuje ale te lampy są dosyć spoko a na razie wolałbym jakoś wizualnie polepszyć jego stan.
##
Odpalając ogrzewanie/chłodzenie przy pierwszym odpaleniu auta, ogrzewanie wyje jak pies do księżyca i nie wiem co to może być, dzieje się tak tylko gdy auto odpalam pierwszy raz danego dnia, potem kolejne razy już są normalne (lokalizacja wycia jest mniej więcej na środku kokpitu) i do tego strasznie dziwnie mi auto odpala na początku niby z pierwszego ale takie uczucie jak by umierał ale to może po prostu taki urok tej zimy w końcu dawno było tak zimno jak teraz.
z góry dzięki za pomoc