Witam.
Mam golfa 3 1.6 LPG 75km od 2 lat, pierwszy rok to był taki "do nauczenia się jazdy" na nic uwagi nie zwracałem, w drugim roku użytkowania wymieniałem wszystko na bieżąco ale nigdy nie zwracałem uwagi na wskaźnik temperatury. Wszystko oprócz temperatury jest cacy.
Latem 70 stopni do maks 83 stopni.
A teraz zimą odpalam auto wskazówka dochodzi do 70-tki dopiero po ok. 30 minutach jazdy i nie rośnie.
Auto mi więcej pali wyczuwalnie, mam butle gazu 32l i przejeżdzam 300km a dosłownie jak było cieplej typu 2-3 stopnie na plusie robiłem 380-400km na całej butli gazu.
Podejrzewam termostat, zdiagnozowałem sobie dotykając te 2 przewody chłodnicze i miały taką samą temperaturę.
Ogólnie jestem "januszem" mechaniki samochodowej ale tyle o ile jestem w stanie zrobić.
Dzisiejszego magicznego dnia kupiłem termostat firmy Wahler i nagle temperatura mi podeszła do 90 stopni po ok 15 minutach jazdy mimo, że jeszcze go nie wymieniłem. I co teraz? Jutro planuję wymienić jak już kupiłem to to zrobie i zdam relację. Jakieś wskazówki jeszcze mi ktoś da?