No więc mam dużo do pisania:( no to zaczynajmy
Mam golfa 1.4 B+G ostatniego roku na wakacjach termostat sie zaciął wiec jego usunąłem z układu i układ był zalany na lato wodą ( proszę nie komentować tego co zrobilem ) a miedzy czasie zobaczyłem gęsta maź w zbiorniczku z płynem i to chyba był olej,wiecpostanowiłęm wymienić uszczelkę pod głowicą i wyczyścić przewody ukladu w razie W na przyszłość. Głowica miała wżery przy kanałach chlodzących ze prawie nad tłok wchodzily ale mechanik powiedział zeby uszczelke wymienić to jeszcze na tym z rok pojeżdzę.Następnie po 2 m-cach znow się to zrobiło więc postanowilem zawieść glowice do napawania aby braki uzupełcić i znow po tym zrobilem planowanie i zozylem do kupy wszystko, następnie jak zaczely się mrozy to codziennie spuszczalem wode z ukladu a gdy miały sie zacząć większe mialem plynem zalac, ale, pewnego wieczoru spuścilem wode niby wszystko OK, a nad ranem zalewam wodeaby pojechac, i co 10 km i 100 st. i bez term. gdy wrocilem spuscilem wode i zobaczylem ze przewody do chodniczki byly pełne lody nie wiem czemu woda nie zeszla z nich, po 4 godzinach grzania w srodku samochodu farelką nagrzewniczka puściła, więc poskladalem wszystko zalałem plynem kupilem nowy termostat wszystko ok do 20 km kiedy lapał 110 st, a term ani drgnie. Wymontowalem go sprzawdzilem w gorącej wodzie i si enie otwierał zdalem na reklamacji i czekalem miesiąc i przyslali drugi ale drugi to samo nie dziala po zamontowania glupi ze przed nie sprawdzilem tylko sie sugerowalem bo nowy ale tez kicha, a zapomnialem wczesniej napisac ze podejrzewalem ze moze obieg swojego ciśnienia nie ma i ze wina pompy wodnej wiec po zdemontowaniu nie miala wogóle łopatek, zostala kupiona nowa droga pompa i nadal to samo bylo wiec nie to, kontunuując dalej to znow nie moglem jego zareklamowac gdyż nie dostalem paragonu ani potwierdzenia reklamacji. więc postanowilem zalozyc stary termostat ale wywiercilem 2 otwory 6mm w nim aby ciecz przeplywala a jednoczesnie troszke się silnik dogrzał ale nadal łąpie ponad 100 st. i nawiew przyter temperaturze to taki slabo cieply. Moze ktoś pomoże
Jeżeli wytrwali przeczytali to dziękuje, a za pomoc też podziękuje,