sirGrzesio, troche pomylil silniki.strzeliniasty, w naszych motorkach termostat znajduje sie kolo pompy wspomagania. dolny waz od chlodnicy dochodzi do termostatu. troche roboty jest,bo trzeba pompe wspomagania odchylic, potem dwie sruby szostki i juz:)
1,4 i 1,6 termostat ma z boku głowicy nad ski.biegów
1,8 75,90km 2.0, silniki dizla mają na dole w pompie wody pod lub za pompą wspomagania ukł.kierowniczego (jeśli wystepuje)
witam szukalem na forum i nic nie znalazlem jak jest to prosze o link. mam problem z tem. na postoju strasznie mi rosnie ponad 90 i wiecej az do momentu wlaczenia sie wentylatora a co za tym idzie bardzo czesto wlacza mi sie wentylator termostat mam napewno dobry bo sprawdzalem na wezach kiedy dolny robi sie cieply i jak mam na zegarze prawie 90 to robi sie cieply to znaczy ze dobry czujnik tem mam prawie nowy ma 2 miesiace. i nie wiem czemu tak rosnie ta temperatura. moze ktos wie i drugie pytanie czy mono wtrysk z 1.8 ABS bedzie pasowal do 1.8AAM
no pewnie że dobrze że Ci wentyl pracuje często latem to norma jak się stoi albo wolno jedzie. U ciebie wygląda to tak wentyl włącza się 95 stopni i zbija do 91 pierwszy zakres, drugi zakres pracy wentyla szybszy się włącza jeśli temperatury nie idzie zdić pierwszym zakresem ( w opisie podane jest że 102 stopnie) ale zazwyczaj przy 100 stopniach wentyl powinien iść jak torpeda. Jeśli masz zepsutye sterownie wentyla to zakłuci ci tą prace. pozdro
andrzej4286, Auto w lato łapie większa temperature a co za tym idzie czesto wiatrak pracuje..... poczekaj troche z tym, albo poprostu nad ranem go sprawdz bo już są chłodne noce..
moze macie racje moze nie ma czym sie przejmowac. tylko zastanawia mnie to ze wczesniej tak nie mialem to znaczy przed wymiana sanek bo przed wymiana wentylator tak czesto sie nie wlaczal a tez bylo cieplo a teraz czesciej sie wlacza a czy od uszczelki pod glowica moze cos byc z temperatura? bo mialem wymieniana
andrzej4286, ja mam tak samo ale zaczalem to olewac pfff jak nie czuc specyficznego smrodu zagotowanego plynu chlodnczego to nie ma sie czym przejmowac