Witam. Moim zdaniem to normalne w benzynie, wentylator chlodnicy masz dwustopniowy a wiec powinien zalaczac sie na 95 i 105 stopni. Moim zdaniem wszystko ok!!!!!!
panowie Ja już sam nie wiem czy mam dobrze, czy jednak źle... Strasznie trudno mi nagrzać silnik do włączenia wiatraka... Mimo, że pojadę na wiochę poszaleć, czy to w mieście, czy podczas zwykłej jazdy mam temperaturę ok 75 stopni.... dopiero jak stanę na parę minut to nagrzewa mi się do prawie 90 i wiatrak zaczyna się kręcić... mam dobrze, czy źle?
no i dziś jak się rozgrzał to zostawiłem go na wolnych obrotach około 5 min, i temp. w normie, bez wachań na 90.
jasne, nasze to blizniaki wiec powinno byc identycznie, o ile masz Ori czujnik i termostat?
ciężko mi powiedzieć, czy wsystko ORI, ale pewnie tak, bo przedemną miała go Babka, i raczej taniochy nie wstawiała, gdyby coś bylo wadliwe;)
Bliźniak no fakt
wymien moze najpierw czujniki bo tanszy koszt a jak to niepomoze to termostat i powinno byc git , ja tez mialem problemy z temp. wymienilem czujnik i termostat i smiga
albo moze wymieszales plyn chlodzacy z jakims innym bo slyszalem ze jak sie kolory zmiesza to juz moze szwankowac
Koledzy ja mam 1,4 abd ori termostat i czujnik i temp trzyma z wlaczonym ogrzewaniem 78C ,bez ogrzewania 84C.Adam,M jesli autko ci sie nie przegrzewa to jest wszystko wporzadku;]