przez kraszan607 » 31 lip 2010, o 17:57
Witam panowie!!!posiadam golfa z silnikiem 1.4.Jeżdziłem dzisiaj w ruchu miejskim i tempertura w golfie doszła do takiej temperatury .ze właczył sie wentylator.Czyli jakieś 98 stopni tak słyszałem,ze tak sie włacza wentylator.i po dojechaniu ma miejsce stwierdzielm,ze wycieka mi płym chłodzacy,wyciekło go gdzieś na ziemie około poł litra.plus minus,nie wiem dokładnie,tak tylko przypuszczam.Zauważylem plame na ziemi,otworzylem maske i patrzylem czy gdzies z góry nie ma jakis wycieków.Ale z góry jak patrzyłem to nic nie zauwazylem, a pod spodem bylo tylko widac ze leci to gdzies spod silnika.A dokladnie nie nie wiem skad bo na kanal nie wjezdzalem bo nie mam gdzie.Odczekalem troche i sprawdzilem czy jest stam w zbiorniczku i byl stan.Odpalilem samochod i pojezdzielm troche zeby nagrzac silnik i jak stanalem to plyn juz nie lecial.I tez zalaczyl sie wentylator. i było wszystko ok.Czym mogl byc spowodowany ten wyciek,czy nadmiarem plynu chłodzacego czy wytworzonym cisnieniem w ukladzie czy nie szczelnym układem????prosze o porade,za kazda z gory dziekuje.Pozdrawiam.
Kraszan607