VW_GOLF napisał(a):Witam mam problem, ok. rok temu wymieniłem termostat na nowy WEHLER i wtedy temperatura przy rozgrzanym siliniku była max. 70'.Od niedawna wskaźnik pokazuje po rozgrzaniu niecałe 60' dodam że gumowy wąż który idzie na chłodnicę jest przez dłuższy czas zimny.Co może być przyczyną tak niskiej temperatury?
Kolego mam w podobie problem
mi dochodzi temp do 82 stopni i zalacza mi sie juz wiatrak a ponoc temp polowicznego otwarcia w tym silniku co my mamy i innych na termostacie wahlera to 87stopni, rok temu mialem cos w podobie nie dochodzilo do 80 stopni wymienilem termostat tez na wahlera i z tego co pamietam pokazywal póżniej 90 stopni, póżniej ojciec jezdzil autem i tak ostatnio patrze na postoju ze 80-82stopnie wiatrak mi sie włacza, wiec teraz nie wiem czy to znów termostat czy czunik temperatury oszukuje i jest spitolony
ogólnie mam do wymiany jeszcze sonde lambde, mam jedno przewodówkę i podpinalem pod multimetr i sie wacha od 0,1-06V i to wolno wiec mam jeszcze sonde do wymiany , ale z ta temp juz zglupialem sam
jakos 75stopni waz dolny od termostatu zaczyna sie robic cieply 80 jest juz goracy i 82 stopnie sie wlacza wentylator... sam nie wiem co jest spitolone
kożystajac z okazji mam pytanko jak przygazuje to z rury wydechowej jest rozprysk wody , na wolnych obrotach nic nie kapie, plynu chlodniczego nie ubywa ani nic, czy to jest normalne?? z rury ogólnie nic nie kopcji , brak jakis dziwnych dymów w danym kolorze z tylu