witam...
posiadam golfa 3 GTI 2.0 8v 94r. wentylator wlacza mi sie przy 100 stopniach czy te silniki tak powinny miec??????? na trasie trzyma temperature 70-80 stopni... prosze odpowiedz pozdro
to może teraz ja...hmhm mam golfa 1.6 75KM u mnie wentylator włącza się tak juak mówi uli 85 - 90 stopni coś koło tego natomiast średnia temperatura silnika np w trasie to około 75 stopni
witam mam ten sam problem wskaznik wskazuje temperature 110stopni wymienilem czujnik tepmeratury to samo wskazuje wymienilem wlacznik wentylatora nadal to samo wiec sprawdze jeszcze szczelnosc a jak nie podjade do mechanika moze to cos pomoze
podczas szybkiej jazdy silnik jest lepiej chłodzony (pęd powietrza przes chłodnice)
a w mieście wolna jazda powoduje szybsze grzanie się silnika
podczas postoju nawet na wolnych obrotach silnik zagrzeje się szybciej niż przy szybkiej iezdzie
miałem podobny problem kupiłem nowy czujnik kolor żółty i też pokazuje mi 110 stopni pojechałem na diagnostyke i po podłączenu do kompa okazuje się że wskazania są ok a w samochodzie i tak pokazuje 110stopni gościu powiedział że mam dać sobie z tym sokuj bo ważne że komputer pokazuje 96stopni jak włącza się wętylator
Podjedz do jakiegoś dobrego soeca od Vw i niech obejrzy Ci pompe wody. Moze juz sie skończyła. Przy okazji wymiany pompy należy tez wymienic cały rozrzad o ile nie był wymieniany wczesniej.
pozdrawiam
Witam, mam problem z szybkim grzaniem się silnika, po przejechaniu 5 km mam już 90 stopni. i wcale nie spada nawet podczas jazdy w trasie. no i njie powiem żeby nie było go czuć że jest taki gorący, czym to może być spowodowane i jak to naprawić.