panowie mam taki problem podczas jazdy strzałka temperatury osiąga tak 70 75 stopni na postoju z wyłączonym nawiewem osiąga tak 80 nieraz 85 co to moze być tak kminie ze moze termostat ale niewiem czy ktoś tez tak ma?? a i jak sprawdzić łatwo co jest przyczyną takiego zachowania się wskażnika --z góry dzięki i pozdro
mi wskazuje tak 70 -80 podczas jazdy (a na postoju 85 ) tez coś mam nie tak albo jak kolega twierdzi zrąbany wskażnik bo wentylator załacza sie i wydaje mi sie ze temp. jest wyzsza niz pokazuje __a ma ktoś pomysł jak sprawdzić właściwą temp?????????
Jak nagrzejesz silnik podczas postoju, a gdy jedziesz to temperatura Ci spada, to jak na mój gust będzie termostat. Możesz go wyjąć i wrzucić do garnka z wrzącą wodą i obserwować skutki.
koledzy mam taką prośbe czy może ktos z was wie jak wymienić samodzielnie termostat jak tak prosze o jakiś opis lub jakis schemat krok po kroku (myśle ze wiele osób skorzysta z waszej porady) bo to dość częsty temat pozdrawiam i dzięki
już poradziłem sobie z wymianą termostatu choć niebyło to latwe ( a do tego ten wiatr) ale jest juz ok temperatura po nagrzaniu 90 stopni jestem zadowolony i ciesze sie ze sam ogarnołem temat --jeszcze raz podziękowania dla czepiego za instrukcje krok po kroku pozdrawiam