włączenie 1 biegu wentylatora: 92...97
wyłączenie: 84...91
włączenie 2 biegu wentylatora: 99...105
wyłączenie: 91...98
Miałem ostatnio podobny problem. Mi to w korkach pokazywało 110 i przy tych wskazaniach włącza się pierwszy bieg wentylatora. A winna była w czujniku temperatury, który źle wskazywał temp. w kabinie samochodu. Po wymianie jest wszystko ok według wskazań a nawet dodatkowo na pewności wkładem termometr do zbiorniczka i co ? pierwszy bieg włącza się przy 92 i tak samo pokazuje w kabinie. Czasem też mi w korkach temperatura dochodzi do tych 100 stopni ale chwilowo tylko.
Według mnie chwilowa temperatura 100 stopni (zwłaszcza gdy jest lato i jest gorąco) w korku jest całkiem normalna ponieważ wtedy silnik nie jest dodatkowo chłodzony przez pęd powietrza jak to ma się w przypadku jazdy na trasie (wtedy widać pokazuje Ci normalnie te 90).
Według mnie
rysiek wszystko masz ok. Jedynie może Ci trochę błędnie wskazywać czujnik temperatury- koszt nie wielki za swego zapłaciłem 25 zł. Jak chcesz wiedzieć czy na pewno czujnik jest winien sprawdź jego rezystancje miernikiem (ja sprawdzałem i miałem złe wskazania) tu masz linka jak i co
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 27185.html .
Zimny silnik ma z około 20 - 25 stopni.
A co by było jakbyś stał dłużej? Po prostu wiatrak by Ci chłodził- z tego co piszesz jest dobry.
Pozdrawiam!!!