przegladam ale nie widze zeby ktos mial tak jak ja a wiec : dzisiaj pojechalem do sklepu motoryzacyjnego bo potrzebowalem kupic nowy czujnik od temperatury (ten co do krócca wchodzi) noi ja mam w golfie czarny czujnik 4 pinowy z NIEBIESKIM paskiem. Szukalismy w ksiazce w tym sklepie i w komputerze, pol godziny tam szukalismy zeby znalezc czujnik do golfa 1994 1,6 75 KM taki czujnik jaki ja mam, noi znalezlismy tylko ze wszystkie wersje 1,6 B mialy czarny z żółtym paskiem a czarny z niebieskim mialy samochody z silnikami okolo 2,5 litra, wiec cos tutaj jest nie halo .
moje pytanie jest nastepujace ... : Jaki czujnik mam kupic
taki co mam czyli od wersji z wiekszymi silnikami czy moze ktos w niemczech zly czujnik zalozyl i powinien byc czarno żółty. Orientuje sie ktos z Was czy jest tak azasada ze benzyniaki 1,6 musza miec czarno żółty np ? moze nie wiem ten co ja mam mial na celu oszukanie komputera i zwiekszenie mocy ? to chyba glupie ... Aha tak wogole to chce zmienic czujnik poniewaz na zegarze mam zawyzona temperature o 10 stopni okolo, i drazni mnie jak stoje w korku troche dluzej i temperatura skacze do 110
Opcja z termostatem odpada jest trzeci i sie okazalo ze dwa poprzednie byly sprawne ...