Jak masz Borygo,Petrygo,czy inny płyn,do którego nie powinno dolewać się wody,a ktoś ją dolał,to zlej tą mieszankę i zalej pełnowartościowym płynem chłodniczym.
Słuszna uwaga dodać też należy że płyny i koncentraty stosowane w autach mają swoją żywotność i po pewnym okresie czasu tracą swoje właściwości.
Dotyczy się to płynu hamulcowego , olei silnikowych, przekładniowych itd.
To dla przypomnienia.
Resztę załatwił i wyjaśnił AdiK__
Aby nie zakładać nowego zapytam znowu tutaj. Wczoraj podczas jazdy wywaliło mi zaślepkę króćca od płynu chłodzącego, oczywiście jak tylko zaczęła mrugać kontrolka płynu chłodniczego się zatrzymałam, cały płyn się wylał i zaczął parować pod maską (trochę strachu mi napędził . Czy to może wina tylko tej zaślepki (jakaś felerna) czy jakaś inna przyczyna? Dodam że, było to po kilkudziesięciu kilometrach jazdy.
carrie86 a może duże ciśnienie i wywaliło musisz jechać do sklepu , kupić nową zaślepką z oringiem , nową zawleczkę i założyć i zalać płynem jak jest duże ciśnienie to możliwe że korek zbiorniczka wyrównawczego może być do wymiany
Ostatnio edytowano 7 kwi 2014, o 09:04 przez Gesiu_15, łącznie edytowano 1 raz
Dzięki za odpowiedź. To że muszę iść kupić to pewne bo nie ma. hmm ale ta przyczyna trochę mnie zastanawia. Już raz zimą mi wywaliło, no ale to zima i ktoś mądry miał zmieszane z wodą to nic dziwnego że się ciśnienie zrobiło i poszło ale teraz?