Brak hamulców

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

Brak hamulców

Postprzez KredeK » 8 gru 2012, o 20:01

Witam! Ostatnio wyciekł mi cały płyn hamulcowy uszkodzonym cylinderkiem . Wczoraj wymieniłem obydwa cylinderki, zalałem układ płynem, lecz ku mojemu zdziwieniu pedał hamulcowy wcale nie twardnieje(może minimalnie). Do prawego tylnego koła dochodzi płyn hamulcowy lecz do lewego przedniego już nie tak samo jak i do reszty kół. Żeby było już całkiem śmiesznie lekko hamuje lewy tył i prawy przód nie wiem jak mocno ponieważ auto stoi bez kół ( poprostu po wciśnięciu pedału hamulca ręką nie da się przekręcić tarczą/bębnem)Płynu hamulcowego weszło ok 300ml więc wydaję mi się, że to za mało...Co jest? Padnięta pompa hamulcowa, czy może zapowietrzona? Jak ją się odpowietrza?
KredeK
Berbeć

Brak hamulców

Postprzez GrZeChU91 » 8 gru 2012, o 21:14

Najlepiej zebys mial jakiegos kolege by naciskal na pedal hamulca(czyli pompowal) a ty bys odrecil odpowietrznik.I i bedziesz widzial czy uchodzi powietrze czy leci plyn.Operacja nie jest trudna.....Jesli to nic nie da to mozliwe ze serwo juz ma dosc.Ale najpierw zrob to a pozniej napisz co i jak.......
GrZeChU91
Members

Postprzez KredeK » 8 gru 2012, o 22:11

Ja wiem jak się odpowietrza hamulce... Kolega podpompował trochę i przytrzymywał pedał hamulca a ja wtedy odkręcałem odpowietrznik. Po trzeciej takiej operacji powietrze znikało (prawy tył) gdy zabraliśmy się za lewy przód płyn wcale nie leciał więc znowu chcieliśmy jeszcze raz sprawdzić prawy tył i okazało się że znów leci powietrze i tak za każdym razem
KredeK
Berbeć

Postprzez DZOLO » 8 gru 2012, o 23:55

Uzupełnij płyn w zbiorniczku i dalej odpowietrzaj bo to normalny objaw zapowietrzenia. To , że pokazał się płyn nie znaczy , że układ jest już dobrze odpowietrzony.
[scroll]Mój Golfik - powolna odbudowa[/scroll]

Uwaga! Warning! Achtung! Wnimanie!

Św. Krzysztof jeździ z Tobą tylko do 120km/h. Przy większych prędkościach swoje miejsce oddaje Św. Piotrowi.
DZOLO
Czytacz

- - -

Powrót do Układ hamulcowy