tak wiec juz wiem jak to zrobic i mozna to zrobic jezdzilem dzisiaj po szrtoach i patrzalem jak to wyglada nie trzeba kupowac calej belki wystarczy ze sie zdemontuje piaste wraz zaciskiem i tarcza z belki i przykreci do naszego samochodu tylko nadal nie wiem dlaczego jest tam podlaczenie na 4 przewody ale tez sie dowiem (wydaje sie mi ze chodzi o regulator sily hamowania , tak samo jak w ciezarowych)
wiem wiem juz doszedle do tego kzda belka ktora ma uklad ham. tarczowych posiada jeszcze regulator sily chamowania i tam sa 4 otwory dwa na te ktore ida od pompy i na dwa ktore ida zz regulatora do szczek. a jak sam regulator dziala to chyab wszysscy wiedza (jak dupcia sie uosi przy hamowaniu to jest zmniejszane cisnienie plynu na zaciska co powoduje ze slabiej hamujemy i nie bedzie poslizgu na tylnej osi)
P.S.
to jest moja teoria jesli cos zle wymyslilem to prosze aby mnie poprawic
moj brat jest kierowca rajdowym i mnie troche nauczyl jezdzic a wiec czasami jak cisniesz jakies 120 moze wiecej w zakrecie i auto jest zle ustawione tj. niesie cie zabardzo do wewnetrznej strony albo chesz jakas wykonac korekty przy bardziej konkretnych manewrach jak hamowanie przed przeszkoda to ABS nie pozwli TOBIE NA TAKIE COS tzn . nie pozwoli na kontrolowany posliz kol czyli na chwilowe zablokowanie kol bo jakby nie bylo to ABS Anti Blocked System
pzdr
P.S. w zadnym samochodzie rajdowym i innych tego typu nie masz ABS-u
jesli mi sie uda to razem z tarcza zaciskiem i piasta kupie za 70 zl sztuke oczywiscie ze szrotu chyba ze jeszcze znajde cos taniej bo cala kompletna belka kosztuje max 300 zl tak wiec ile moze kosztowac sama tarcza prosta odpowiedz
takwec najlepiej szukac okazji a wymienic bebny na tarcze to bardzo korzytne dla nas i dla naszego autka (lepsze heble)
a nie wiecie moze czy pista z zaciskami i tarcza bedzie pasowala z corrado 1.8 g60 na przod oraz tyl bo mam mozliwosc kupna a tez chcialbym miec z tylu tarcze no i z przodu troche lepsze hamulce utrzymujac przy tym rozstaw srub 4/100 gdyz mam takie ladne aluski w ktore wlozylem kupe kasy.dzieki pozdrawiam