dziwna sprawa

Wszytko co zwiazane z układem hamulcowym

Moderator: Moderator

dziwna sprawa

Postprzez miliaszuk » 6 lis 2010, o 17:13

mam takie pytanie.czy słyszał ktoś o czymś takim że jak jest sucho bez względu jaka panuje temperatura hamulec jest jakiś taki słaby, ale jak tylko spadnie deszcz lub gdy jest po prostu tylko mokro hamulce się polepszają. czy to oznaka przegrzewających(zużytych) się tarcz? że jak jest mokro mają lepsze chłodzenie?dodam że jeszcze ich nie wymieniałem. co o tym myślicie?
miliaszuk
Czytacz

dziwna sprawa

Postprzez SotoM » 6 lis 2010, o 19:46

dobrze myślisz - tak się dzieje przede wszystkim na tanich cholera wie jakiej firmy i z czego produkowanych częściach.a przede wszystkim gdy użytkownik nie pamięta o wymianie płynu hamulcowego.
pomierz tarcze jaka grubość mają , w jakimi stanie są klocki - grubość okładzin-czy nie as popękane, stan prowadnic zacisku hamulcowego, tłoczek hamulcowy czy nie jest skorodowany , w jakim stanie są bębny hamulcowe - pomierz je - od str wew. jest podany max zużycie
w jakim stanie są szczeki - grubość, pęknięcia okładzin jak i wzdłużę nierówności
, jak i stan sprężynek i samoregulatora
stan cylinderków hamulcowych - praca tłoczków czy nie wycieka spod osłonek płyn hamulcowy...
Mój były SotoMoVWóz

Powered by diesel inside -by Leopard
SotoM
Members

Rocznik: 2007
Silnik: BRD
Paliwo: ON
Nadwozie: kombi

Postprzez miliaszuk » 6 lis 2010, o 23:13

wow. dzieki kolego ale mi chodzi tylko o tarcze bo 89% z tego co napisałeś to mam wymienione albo sprawdzone.tylko tarcze,tłoczki przód,i przewody niezostały wymienione.właśnie tak myślałem że to może być przyczyną.dzięki.
miliaszuk
Czytacz

Postprzez Repsol » 7 lis 2010, o 13:24

miliaszuk, a czy Ty przypadkiem nie oparłeś swoich obserwacji na podstawie tego, że na mokrym łatwiej Ci zablokować koła niż na suchym?
[shadow=red] Sprzedam 2 x Kawa ZX-6R, 2001r oraz 2004r (636 na wtrysku) [/shadow] Sprzęty w nienagannej kondycji... Więcej info na PW.
Repsol
Badacz tematu

Postprzez miliaszuk » 9 lis 2010, o 15:19

no dzięki kolego. uważasz mnie za jakiegoś tępaka ?? :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany: :zdegustowany:

[ Dodano: 2010-11-09, 14:20 ]
wyraźnie napisałem o co chodzi i nic o blokowaniu kół nie pisałem
miliaszuk
Czytacz

- - -

Powrót do Układ hamulcowy