witam,
mam pewien problem. Od pewnego czasu w trakcie jazdy przy nieduzej prędkości wydobywał mi się (odczuwalny na kierownicy) nieprzyjemny dzwiek typu "iii" "iii" wyraznie swiadczacy ze cos trze w przednim prawym kole. Co wazne, dzwiek ten ustawal natychmiast jak ręką odjął po nacisnieciu lub chocby dotknieciu hamulca i wracal po jego puszczeniu. NIe było reguły kiedy sie pojawi - czasem cala drogę mnie meczyl czasem w ogole sie nie pojawial.
W koncu zabralem sie do tego - tarcze i klocki byly jeszcze w miare dobre ale je prewencyjnie wymienilem (kiedys trzeba). Wyjalem tloczek - chodzil dosc ciezko ale nie mial zadnych uszkodzen, wyczyscilem, zamontowalem i bylo cool....Po 3 dniach znow pojawil sie ten dzwiek.... Podejrzewam ze to tłoczek nie odbija tylko jak to praktycznie sprawdzic? Klocki poki co lekko grzeja kola bo sa dosc ciasno spasowane. Czy po wyjeciu tłoczka powinien w swoim niewielki zakresie poddawac sie pod naciskiem reki i chowac sie oraz lekko wysuwac? A moze powinienem szukac innego "winnego"?
Z gory dzieki za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam.
Przemek