Witam serdecznie wszystkich i mam prośbę-szukałem na forum ale nie mogłem znalezc tematu odpowiedniego dla mnie.Mianowicie jaki płyn hamulcowy najlepiej zakupić,bo niestety muszę go wymienić bo tragicznie wygląda.A słyszałem,że vw ma jakieś swoje parametry a ja niestety ich nie znam.
Murel, kup 2 butelki po 0,5 L starczy na pewno na przepłukanie po starym płynie i zalanie nowym
ja płukałem mając 2 butelki po 0,4 i zostało mi jeszce połowa jednej
Polska wersja programu MACH3 cnc---- Makra do palników ,magazynków, THC, OHC---- EKRANY dla firm i producentów maszyn ---- budowa sprzedaż maszyn Plazmy, Elektrodrążarki, Frezarki ,Tokarki, Gietarki, inne maszyny
a czemu by nie zalac dot 5.1? ja taki zalalem u siebie. dot 5.1(nie mylic z dot 5) miesza sie nawet z dot 4. Koszt dot 5.1 taki sam jak dot 4 a wyzsza temp wrzenia i podobno mniej chlonie wode.
Wodę chłonie każdy chodzi o to że lepsze płyny zachowują wystarczająco wysoką temperaturę wrzenia mimo większej domieszki wody. Do niesportowej jazdy zastosowanie czegokolwiek lepszego niż typowy DOT4 nic nie da, co nie znaczy że nie można, ale nie ma też tak dobrze żeby można było zapominać o okresowej zmianie płynu mimo używania najlepszego