hmmm nie zwróciłem uwagi na tabele poniżej fot, aukcja rzeczywiście do mk4
co do samych tarcz w mk3 to na dieslach za bardzo się nie znam ale myślałem że 110KM wychodziły jako GTI i miały fele na 5 śrub
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
heh wg mnie najlepiej dobierać tarcze w sklepie bo po roczniku, mocy i kodzie silnika najszybciej się dojdzie jakie hamulce ale i tak najlepiej wcześniej chociaż zobaczyć na ile śrub mamy koła i zmierzyć tarcze jak nie wiemy mnie gościu 10 razy się pytał czy jestem pewny że mam 280mm. co do wersji AFN to niezła zamota, mogli chociaż tylko w GTI go zostawić, fakt "sensu" istnienia GTI TDI pomijam
Sarkazm - ponieważ strzelanie do idiotów jest wciąż nielegalne.
a jest róznica czy załoze tarcze pełne czy wentylowane? bo teraz mam wentylowane i nie wiem czy tłoczek da rade się tak wysunąć? sorka za takie banalne pytania ale nie chce później mieć wtopy przy zakładaniu;p i kurde dalej nie wiem czy np. na przod kupic sobie jakies lepsze tarcze i klocki a na tył gorsze czy np przod i tył takie same...
a jest róznica czy załoze tarcze pełne czy wentylowane?
jest różnica, poza tym, nie kupisz pełnych tarcz 280mm
kup zestaw TRW, najlepsze pod względem cena/jakość
wejdź sobie w katalog Intercars i znajdź odpowiednie, tam masz podane ceny, i poszukaj taniej na allegro
ok dzięki, a powiedzcie mi jeszcze jak to jest z tymi łożyskami w tylnych kołach/tarczach? mi w warsztacie powiedzieli, ze przy wymianie tylnych tarcz konieczna jest wymiana tylnych łożysk, czy to prawda? i to sa łożyska od kło? pierwszy raz się z takim czyms spotykam i torche mnie to zdziwiło...
Tak jest najlepiej. Przy wymianie tylnych tarcz/bębnów zaleca się wymianę łożysk wraz z bieżniami. Jedna robota koszt niewiele większy.
Jak założysz nowe tarcze a stare łożyska to po jakimś czasie może się okazać, że łożysko do wymiany i trzeba wszystko od nowa demontować a koszta rosną.
Z powodu małej awarii łożyska na autobahnie będę zmuszony naprawić tylny lewy hamulec, a przymierzałem się do montażu tarcz z tył, więc chciałbym zapytać jaki to będzie koszt i przede wszystkim: co trzeba wymienić i czy dam radę zrobić to sam?