marny_mk3, bardzo poprosze to co mialbym dac mechanikowi za robote mozna dolozyc do klockow aha i jakie mam kupic zeby pasowaly silnik 1.8 75km AAM
[ Dodano: 2011-09-05, 15:13 ]Panowie stwierdziłem że wstawiam auto do mechanika niech sprawdzi co jest nie tak, to są hamulce czyli moje bezpieczeństwo i tu nie ma co żałować kasy. Niestety teraz jestem zły zakładam ręce i mało brakuje żebym płakał
A mianowicie auto wstawiłem do jednego mechanika powiedział że sprawdzi za darmo a jak coś będzie do wymiany to dogadamy się do ceny.
Odbieram auto a mechanik mówi że on nie ma pojęcia co jest nie tak dlaczego tak się dzieje
:( to się go spytałem czy to on jest mechanikiem czy piekarzem mówię mu że skoro wstawiam auto do mechanika to po to by znalazł problem i go usunął.
Zabrałem auto pojechałem do prawdopodobnie najlepszego mechanika w okolicy najlepsi fachowcy najlepszy sprzęt itd. na warsztacie wszystko robili przy mnie następujące rzeczy:
1.Felgi - proste wszystko oki
2.Klocki hamulcowe - w b.dobrym stanie oki
3.Tarcze - dobre oki
4.Wyważenie kół
5.Sprawdzenie jakimś takim urządzeniem czy tarcze są proste - są proste
6.Sprawdzenie czy nie ma luzów - nie ma żadnych oki
7.Posprawdzane wszystkie gumy - wszystko oki
8.Ogólna jakaś kontrola 3 mechaników - nic nie zauważono nie wykryto
8.Jazda testowa z mechanikiem - problem jest nadal
:(:(
Mechanik stwierdza żeby normalnie jeździć dalej jak to powiedział nie ma żadnego zagrożenie samochodu nie ściąga podczas hamowania tylko wibruje kiera włączyć sobie muzyczkę i heja twierdzi że to samo przejdzie coś mi tłumaczył że może klocek się zaciska powstają jakieś gazy może coś tam wypycha albo że klocek się dotrze o mm i będzie dobrze nie wiem dokładnie co on do mnie gadał bo jestem już wku... całą tą sytuacją
I teraz moje pytanie do was panowie jest to możliwe że coś powstaje w moim przypadku takie bicia i samo sobie to przechodzi. Bo moim zdaniem jeśli coś się dzieje to znaczy że coś jest do wymiany bądź naprawy nie chce mieć coś nie działającego czy zepsutego skoro tego nie było nigdy wcześniej to chce żeby było dalej tak jak było. Czy mam jeździć nic się nie stanie jak to mówi mechanik czekać czy przestanie. Czy jeździć po wszystkich mechanikach aż komuś sie uda naprawić??
ps. mechanik powiedział że jeśli sie to pogłębi czyli będzie mocniejsze lub zacznie się robić przy mniejszych prędkościach mam przyjechać bd dalej myśle
[ Dodano: 2011-09-05, 15:13 ]up